18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Mitsubishi θα χρησιμοποιεί πλατφόρμες της Nissan για όλα τα μοντέλα της Ιαπωνίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Mitsubishi θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων πλατφορμών για τα αυτοκίνητα της που θα πωλούνται στην ιαπωνική αγορά, και αντ’αυτού θα κάνει χρήση των πλατφορμών της Nissan.
Αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί -περίπου- από το 2026, στα πλαίσια της προσπάθειας της Mitsubishi να διατηρήσει χαμηλά το κόστος ανάπτυξης νέων αυτοκινήτων και να μειώσει τις απώλειες, καθώς διοχετεύει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση.1Η Mitsubishi είχε οκτώ πλατφόρμες έως τον Μάρτιο, με την αυτοκινητοβιομηχανία να σκοπεύει να τις μειώσει στις τέσσερις, έως τον Μάρτιο του 2026, ενώ αναμένεται να αναπτύξει δύο πλατφόρμες μόνη της, για τη Νοτιοανατολική Ασία, την βασική της αγορά.
Οι υπόλοιπες δύο πλατφόρμες θα αναπτυχθούν από κοινού με τη Nissan, με τις δύο εταιρίες να ανήκουν στην συμμαχία με την Renault. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες έως το 2019 μοιράζονταν το 40% των πλατφορμών τους, και απ’ότι φαίνεται πλέον θα συνεργαστούν στενότερα.2Η Renault, η Nissan και η Mitsubishi ανακοίνωσαν τα νέα σχέδια τους για τη συμμαχία

Τα μοντέλα της Mitsubishi που πωλούνται στην Ιαπωνία θα βασίζονται μεν στις πλατφόρμες της Nissan, αλλά ο σχεδιασμός τους και το εσωτερικό τους θα φέρουν την υπογραφή της εταιρίας με τα τρία διαμάντια στο σήμα της, ενώ και τα μηχανικά μέρη θα είναι της Mitsubishi.
Όσον αφορά την Ευρώπη, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διατηρήσει δύο μοντέλα στη γκάμα της, την plug-in υβριδική έκδοση του Eclipse Cross και ένα μοντέλο στο B-segment, που θα βασίζεται στο αντίστοιχο μοντέλο της Renault.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό