35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Mini παρουσίασε και το πεντάθυρο Cooper

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mini συμπλήρωσε, λογικά και αναμενόμενα, τη γκάμα του Cooper και με τη μεγαλύτερη σε μήκος και πεντάθυρη έκδοση.

Έτσι το πιο οικογενειακό Cooper φτάνει τα 4,036 μέτρα -16 εκατοστά πιο πολλά σε σχέση με την τρίθυρη έκδοση και μόλις 3,1 εκατοστά ποιο μεγάλο από τον προκάτοχό του.

Η μικρή αυτή αύξηση στο μήκος έχει σαν αποτέλεσμα τον επιπλέον χώρο (+3,8 εκατοστά) για τα πόδια όσων κάθονται πίσω καθώς και για τις αποσκευές, μιας και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του φτάνει πλέον τα 275 λίτρα.

Το πεντάθυρο Mini Cooper παρουσιάστηκε καταρχήν με κινητήρες βενζίνης, ενώ είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει και η ηλεκτρική του εκδοχή.

Η εισαγωγική έκδοση είναι η Cooper C, με τον τρικύλινδρο turbo των 1.500 κυβικών που αποδίδει 156 ίππους και 230 Nm, εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 8,0 δεύτερα και έχει τελική 225 χλμ./ώρα.

Ακολουθεί το Cooper S με τον τετρακύλινδρο των 2,0 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 300 Nm. Εδώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,8 δεύτερα και η τελική του φτάνει τα 242 χλμ./ώρα.

Για το εσωτερικό, υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές:  η Essential Trim με μαύρα καθίσματα και ύφασμα με μοτίβο, η Classic Trim στην οποία το τυπικό τιμόνι των δύο ακτίνων αντικαθίσταται από ένα με τρεις, η Favored Trim με διχρωμία στο ταμπλό και η σπορ JCW Trim με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα και μαύρο συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές για τις επενδύσεις της.

Ανεξαρτήτως της έκδοσης που θα επιλέξουν οι πελάτες, όλα τα νέα πεντάθυρα Mini Cooper διαθέτουν μεγάλη κυκλική οθόνη OLED με διάμετρο 9,4 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, με το πιο πρόσφατο Mini Operating System 9, που περιλαμβάνει τον Mini Intelligent Personal Assistant.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό