27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Microsoft έβγαλε εργαλείο για τη λύση του προβλήματος της CrowdStrike

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Microsoft δημοσίευσε πρόσφατα λεπτομερείς οδηγούς βήμα προς βήμα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους IT managers και τους απλούς χρήστες να επιδιορθώσουν τους υπολογιστές τους που υπέστησαν βλάβη από την πρόσφατη διακοπή λειτουργίας της CrowdStrike (η Microsoft αναφέρει ότι το πρόβλημα έθεσε εκτός λειτουργίας πάνω από 8 εκατομμύρια υπολογιστές Windows παγκοσμίως). Τώρα, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που μπορεί να επιταχύνει και να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία αποκατάστασης και είναι διαθέσιμο στο Microsoft Download Center.

Η χρήση του εργαλείου ανάκτησης CrowdStrike σε υπολογιστές Windows απαιτεί έναν ξεχωριστό υπολογιστή που να λειτουργεί με Windows 64-bit και τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM. Χρειάζεστε επίσης μια μονάδα USB με αποθηκευτικό χώρο τουλάχιστον 1 GB, δικαιώματα διαχειριστή για την εκτέλεση του εργαλείου και κλειδιά ανάκτησης BitLocker στα επηρεαζόμενα συστήματα με κρυπτογράφηση BitLocker.

Με λίγα λόγια, το εργαλείο δημιουργεί μια εκκινήσιμη μονάδα USB, η οποία, όταν ξεκινήσει, εφαρμόζει αυτόματα τις απαραίτητες διορθώσεις και εκτελεί «σενάρια αποκατάστασης προβλημάτων» που προτείνει η CrowdStrike, εξοικονομώντας στους χρήστες, ιδίως στους διαχειριστές IT, πολύ χρόνο και κόπο. Μόλις γίνουν όλα, το επηρεαζόμενο σύστημα θα πρέπει να εκκινήσει στα Windows χωρίς προβλήματα.

Ακολουθεί ο επίσημος οδηγός για τον τρόπο χρήσης του βοηθητικού προγράμματος.

Κατεβάστε το Microsoft Recovery Tool από το Microsoft Download Center.Εξαγάγετε το PowerShell script.Εκτελέστε το MsftRecoveryToolForCS.ps1.Η λήψη και εγκατάσταση του ADK θα ξεκινήσει και μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά για να ολοκληρωθεί.Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε προαιρετικά ένα directory driver για την εισαγωγή του image. Προτείνεται να επιλέξετε «N» για να παραλείψετε αυτό το βήμα. Ορισμένες συσκευές ενδέχεται να χρειάζονται συγκεκριμένους drivers πληκτρολογίου ή/και μαζικής αποθήκευσης, ωστόσο το «N» είναι επαρκές για τις περισσότερες συσκευές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το εργαλείο θα εισάγει αναδρομικά οποιοδήποτε SYS και INI κάτω από τον συγκεκριμένο directory.Τοποθετήστε τη μονάδα USB όταν σας ζητηθεί και δώστε το γράμμα της μονάδας δίσκου.Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του USB, αφαιρέστε το USB

Στο επηρεαζόμενο σύστημα που χρειάζεται αποκατάσταση:

Τοποθετήστε το USB σε μια επηρεαζόμενη συσκευή.Επανεκκίνηση της συσκευής.Κατά την επανεκκίνηση, πατήστε F12 (ή ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για εκκίνηση στο BIOS).Από το μενού εκκίνησης του BIOS, επιλέξτε Boot from USB και συνεχίστε.Το εργαλείο θα εκτελεστεί.Εάν το BitLocker είναι ενεργοποιημένο, θα ζητηθεί από τον χρήστη να δώσει το κλειδί ανάκτησης BitLocker. Συμπεριλάβετε τις παύλες στο για το κλειδί ανάκτησης BitLocker κατά την εισαγωγή. Οι επιλογές του κλειδιού ανάκτησης παρέχονται εδώ.Το εργαλείο θα εκτελέσει τα σενάρια αποκατάστασης προβλημάτων, όπως συνιστάται από την CrowdStrike.Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινήστε τη συσκευή κανονικά

[Microsoft]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό