22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Michelin πούλησε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Michelin πούλησε τις εταιρίες της Russia Tyre Manufacturing Company (MRTMC) και Camso CIS στο διανομέα ελαστικών Power International Tires στη Ρωσία.
Η εταιρία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή πώλησης, με την συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές, να διατηρεί 250 θέσεις εργασίας, κυρίως στο μοναδικό ρωσικό εργοστάσιο της Michelin στο Νταβίντοβο, που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα και σήμερα απασχολεί 750 άτομα. Παράγει έως και 2 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως, κυρίως για επιβατικά αυτοκίνητα για τις αγορές της Ρωσίας και ορισμένων χωρών της Βόρειας Ευρώπης.

Η Michelin δήλωσε ότι είναι αδύνατο κάθε εργαζόμενος να μεταφερθεί στην Power International Tires και έτσι όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εταιρεία θα τους επιτραπεί να το κάνουν “υπό καλές συνθήκες”.
Η γαλλική εταιρεία είχε παρουσία στη Ρωσία από το 1997 και έγινε η πρώτη διεθνής εταιρεία ελαστικών που άνοιξε εκεί το 2004 το δικό της εργοστάσιο παραγωγής. Πέρυσι ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη βιομηχανική δραστηριότητα στη Ρωσία και τις εξαγωγές προς τη χώρα λόγω των δυσκολιών στην αλυσίδα εφοδιασμού μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Michelin δήλωσε ότι οι πωλήσεις στη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 2% του συνόλου του ομίλου και το 1% της παγκόσμιας παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων.
Η βιομηχανία ελαστικών έχει πληγεί σκληρά από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες έχουν διακόψει τις προμήθειες κρίσιμων πρώτων υλών και έχουν κλείσει εργοστάσια που προμηθεύουν πελάτες εκτός Ρωσίας.
Η Michelin δήλωσε τον Απρίλιο ότι ο τερματισμός των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία οδήγησε σε μείωση του όγκου κατά 25% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό