21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Meta φέρνει νέες λειτουργίες στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες του Messenger

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta άργησε χαρακτηριστικά να φέρει την περίφημη end-to-end κρυπτογράφηση στις συνομιλίες των χρηστών στην πλατφόρμα Messenger, έστω στα Secret Conversations, αλλά τουλάχιστον φροντίζει τακτικά να προσθέτει περισσότερες λειτουργίες και σε αυτές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον οι χρήστες θα μπορούν να ορίζουν nicknames, να αλλάζουν το φόντο, να χρησιμοποιούν custom emojis και reactions, και γενικότερα να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες διαμόρφωσης που γνωρίζουν από τις κλασικές συνομιλίες (απλές και ομαδικές). Σε άλλες προσθήκες συμπεριλαμβάνονται τα previews των links, η κατάσταση του χρήστη (π.χ. active), αλλά και τα περίφημα Bubbles στις συσκευές Android.

Το γενικότερο λανσάρισμα της end-to-end κρυπτογράφησης σε όλες τις συνομιλίες θα γίνει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες για όλους τους χρήστες, οι οποίοι θα βλέπουν την σχετική ενημέρωση σε κάθε μία συνομιλία ξεχωριστά.

Υπενθυμίζουμε ότι χάριν στην κρυπτογράφηση οι μυστικές συνομιλίες περιορίζονται αποκλειστικά στο συσκευή που χρησιμοποιεί ο χρήστης, δηλαδή δεν αποθηκεύονται σε κάποιον server της Meta και δεν μπορεί να δει ούτε η ίδια η εταιρεία τι περιλαμβάνεται σε αυτές.

[Meta]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό