27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η Metα παρουσίασε εργαλείο ΑΙ που μετατρέπει κείμενο σε βίντεο και ήχο (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

H Metα (μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram, WhatsApp, Threads) ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Movie Gen το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικά βίντεο κλιπ αλλά και ηχητικά κλιπ μετά από απλές εντολές των χρηστών του με τον κολοσσό των social media να υποστηρίζει ότι το μοντέλο αυτό μπορεί να ανταγωνιστεί εργαλεία ΑΙ κορυφαίων εταιρειών του χώρου όπως η OpenAI και η ElevenLabs.

Δείγματα δημιουργιών του Movie Gen που παρείχε η Meta έδειξαν βίντεο με ζώα που κολυμπούν και κάνουν σερφ, καθώς και βίντεο που χρησιμοποιούν πραγματικές φωτογραφίες ανθρώπων για να τους απεικονίζουν να εκτελούν ενέργειες όπως να ζωγραφίζουν σε καμβά.

Το Movie Gen μπορεί επίσης σύμφωνα με την Metα να δημιουργήσει μουσική υπόκρουση και ηχητικά εφέ συγχρονισμένα με το περιεχόμενο των βίντεο αλλά και να χρησιμοποιήσει το εργαλείο για να επεξεργαστεί υπάρχοντα βίντεο.

Τα βίντεο που δημιουργούνται από το Movie Gen μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 16 δευτερόλεπτα, ενώ ο ήχος μπορεί να έχει διάρκεια έως και 45 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία παρουσίασε επίσης στοιχεία από τυφλά τεστ που δείχνουν ότι το μοντέλο της αποδίδει καλύτερα σε σύγκριση με εκείνα άλλων εταιρειών.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το Χόλιγουντ παλεύει με το πώς να αξιοποιήσει τη γενετική νοημοσύνη στον τομέα της οπτικοποίησης. Η OpenAI τον Φεβρουάριο έδειξε για πρώτη φορά πώς το εργαλείο της Sora θα μπορούσε να δημιουργήσει βίντεο που μοιάζουν με μεγάλου μήκους ταινίες ανταποκρινόμενη σε μηνύματα κειμένου.

Οι τεχνολόγοι στη βιομηχανία του θεάματος είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τέτοια εργαλεία για να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τη δημιουργία ταινιών, ενώ άλλοι ανησυχούν μήπως υιοθετήσουν συστήματα που φαίνεται να έχουν εκπαιδευτεί σε έργα πνευματικής ιδιοκτησίας χωρίς άδεια.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό