22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Mercedes-Benz φρεσκάρει τις GLA και GLB

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την αισθητική αλλά και μηχανική ανανέωση των A και B-Class τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους και των CLA και CLA Shooting Brake τον περασμένο Ιανουάριο, σειρά παίρνουν τα αντίστοιχα crossover. Οι GLA και GLB επωφελούνται από τις ίδιες αλλαγές σε γενικές γραμμές, με νέα designs στο εμπρός και το πίσω μέρος, νέα τεχνολογία, περισσότερο standard εξοπλισμό και μία ακόμα πιο μοντέρνα γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που μπορεί πλέον να καυχιέται για το γεγονός ότι είναι πλήρως εξηλεκτρισμένη.

Όσον αφορά στο design, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους facelifts, ο κύριος όγκος των αλλαγών εντοπίζεται στην μάσκα των δύο μοντέλων όπου τα LED High Performance φωτιστικά σώματα είναι standard σε όλες τις εκδόσεις και διαθέτουν νέα “υπογραφή”, η γρίλια έχει ανασχεδιαστεί όπως και οι προφυλακτήρες ενώ τα διακριτικά προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος λειτουργούν ως υπενθύμιση για τα όποια off-road χαρακτηριστικά έχουν οι GLA και GLB. Το πακέτο της αισθητικής αναβάθμισης ολοκληρώνει το ”Spectral Blue” χρώμα που έρχεται να προστεθεί στην υπάρχουσα παλέτα χρωμάτων των δύο μοντέλων αλλά και 4 νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος. Να θυμίσουμε ότι οι GLA και GLB εξοπλίζονται με ζάντες 17 ιντσών στην βασική τους έκδοση ενώ υπάρχουν επιλογές που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από τις 18 έως τις 20 ίντσες.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, η “πλευστή” διπλή οθόνη είναι το highlight μίας συνολικής ανανέωσης, περιλαμβάνοντας μία 7 ιντσών και μία 10.25 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την τελευταία εκδοχή του MBUX συστήματος infotainment αντίστοιχα και προσφέροντας την δυνατότητα αναβάθμισης σε δύο 10.25 ιντσών. Standard είναι πλέον και η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού και τα “comfort” καθίσματα ενώ στο πακέτο του βασικού εξοπλισμού προστίθενται τόσο τα ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto που βελτιώνουν το επίπεδο συνδεσιμότητας, όπως και το σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού 10 χρωμάτων.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις και στον τομέα των κινητήριων συνόλων που όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι πλέον όλα εξηλεκτρισμένα. Η γκάμα περιλαμβάνει 4 τετρακύλινδρους κινητήρες που συνδυάζονται είτε με 7-τάχυτα, είτε με 8-τάχυτα αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη και ενσωματώνουν είτε το ήπια υβριδικό σύστημα 48V της Mercedes, είτε το plug-in υβριδικό σύστημα της που έχει εξελιχθεί περαιτέρω και αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με αυξημένη απόδοση κατά 7 άλογα (αν και η συνολική ιπποδύναμη του συστήματος παραμένει ίδια) και μία μπαταρία 11.5 kWh που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 62 έως 70 χιλιομέτρων και την δυνατότητα φόρτισης έως 22 kW. Κατά τα άλλα, υπάρχουν οι ήπια υβριδικές βενζινοκίνητες 180, 200, 220 4Matic και 250 4Matic και οι πετρελαιοκίνητες 180d, 200d, 200d 4Matic και 220d 4Matic που συμπληρώνουν την γκάμα καλύπτοντας τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Στην κορυφή των GLA και GLB τοποθετούνται βεβαίως οι Mercedes-AMG “35” εκδόσεις που επωφελούνται από τις ίδιες αλλαγές που φέρνει το facelift των δύο μοντέλων αλλά προσφέρουν σαφώς πιο σπορ χαρακτηριστικά και έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα 306 ίππων και 400 Nm ροπής ο οποίος σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το σύστημα τετρακίνησης της AMG, είναι σε θέση να επιταχύνει την GLA και την GLB στα 100 km/h από στάση σε 5.2 και 5.5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 250 km/h.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό