16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Mercedes-Benz “τελειώνει” την CLS

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την Mercedes-Benz να έχει ήδη αποφασίσει για τον εξορθολογισμό της γκάμας της απλουστεύοντας τα επίπεδα εξοπλισμού και μειώνοντας τον αριθμό των μοντέλων που προσφέρει, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η CLS Coupe είναι ένα από τα πρώτα που καταργούνται. Η γερμανική εταιρία αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή του 4-θυρου coupe της στις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, όταν θα γίνει και η μετάβαση της E-Class από την απερχόμενη, W213 γενιά στη νέα, W214.

Το timing μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς η CLS Coupe μοιράζεται το chassis, τα κινητήρια σύνολα και την τεχνολογία με την W213 E-Class, οπότε με την αντικατάσταση αυτής με τη νέα γενιά χάνονται και οι όποιες συνέργειες υπήρχαν ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Οι πελάτες της Mercedes-Benz όμως δεν θα μείνουν χωρίς εναλλακτικές αφού όποιος επιθυμεί ένα 4-θυρο design με το αστέρι στην μάσκα μπορεί να επιλέξει κάποιο από τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά sedans όπως η EQE ή ακόμα και η EQS. Εκείνοι που δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα ορυκτά καύσιμα δε, μπορούν ακόμα να επιλέξουν την εντυπωσιακή Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe που δεν απέχει πολύ σε μέγεθος, προσανατολισμό, design και κινητήρια σύνολα.

Παρότι η απόφαση της Mercedes να καταργήσει την CLS έχει νόημα και βασίζεται στο μεσοπρόθεσμο πλάνο που έχουν εκπονήσει τα στελέχη της, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι η γερμανική μάρκα μένει με μία πρόταση την στιγμή που ο ανταγωνισμός έχει δύο: η BMW τις 4 Series και 8 Series Gran Coupe και η Audi τα A5 και A7. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ο ανταγωνισμός δραστηριοποιείται σε δύο κατηγορίες μεγέθους ενώ η Mercedes σε μία επί της ουσίας καθώς μόλις 10 εκατοστά χωρίζουν την AMG GT 4-Door Coupe από την CLS. Το άδικο στην όλη υπόθεση είναι ότι υπό μία έννοια η CLS ήταν αυτή που δημιούργησε την κατηγορία όταν παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά το 2006 κι όμως, αυτή είναι που καταργείται…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό