23.8 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Η Mercedes-AMG One έσπασε το δικό της ρεκόρ στο Nurburgring

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-AMG One σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στο Nürburgring, ξεπερνώντας το προηγούμενο επίτευγμά της κατά αρκετά δευτερόλεπτα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ο οδηγός του DTM Maro Engel ολοκλήρωσε το γύρο των 20,83 χιλιομέτρων σε 6 λεπτά και 29,09 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2022 που ήταν 6 λεπτά και 35,18 δευτερόλεπτα.

Αυτό καθιστά την AMG One το πρώτο αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας που σπάει το φράγμα των 6:30 στην «Πράσινη Κόλαση».

Η Mercedes βελτίωσε το ρεκόρ σε βέλτιστες συνθήκες πίστας, με στεγνό δρόμο και θερμοκρασίες 20°C στην άσφαλτο και 15°C στον αέρα.

Ο επιτυχημένος τρίτος χρονομετρημένος γύρος του Engel έδειξε ότι η AMG One είχε ακόμα περισσότερες δυνατότητες να ξεκλειδώσει, καθώς η προηγούμενη προσπάθειά της έγινε σε υγρή πίστα.

Ενώ η Aston Martin Valkyrie, η McLaren W1 και ο διάδοχος της LaFerrari είναι πιθανοί διεκδικητές, λίγα αυτοκίνητα αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ.

Παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις από ηλεκτρικά hypercars όπως το Nevera R της Rimac, το αξιοσημείωτο κατόρθωμα της AMG One ξεχωρίζει, αν και εξακολουθεί να υπολείπεται του συνολικού ρεκόρ Nürburgring της ειδικά φτιαγμένης Porsche 919 Hybrid Evo με 5 λεπτά και 19,5 δευτερόλεπτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό