15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Mercedes καταργεί τα χειροκίνητα κιβώτια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται αυτή την εποχή στη Mercedes, έρχεται να προστεθεί μία ακόμα. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι από το 2023, το πεντάλ του συμπλέκτη θα αρχίσει σταδιακά να εξαφανίζεται από τα αυτοκίνητά της.
Ταχειροκίνητα κιβώτια θα είναι παρελθόν για την γερμανική εταιρία πολύ σύντομα, καθώς όπως δηλώνουν στελέχη της, οι αγοραστές σήμερα στρέφονται όλο και περισσότερο προς τα αυτόματα, έχοντας μειωθεί σημαντικά η ζήτηση για μηχανικά κιβώτια.
Η όλη αυτή μετάβαση ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, όπου αναγκαστικά τα αυτοκίνητα έχουν απλοποιημένα αυτόματα κιβώτια μιας σχέσης.
Η εταιρεία μειώνει με αυτό τον τρόπο και περιττά έξοδα, καθώς δεν χρειάζεται να επενδύσει σε κιβώτια που κανείς δεν θέλει. Μάλιστα αυτή την στιγμή μόνο κάποιες εκδόσεις των A-Class, B-Class και CLA είναι διαθέσιμες με χειροκίνητα κιβώτια. Τις περισσότερες φορές αποτελούν εξοπλισμό των βασικών εκδόσεων για λόγους κόστους.
Πάντως, στην απέναντι πλευρά, η BMW συνεχίζει να διαθέτει χειροκίνητα κιβώτια, ιδίως στα σπορ μοντέλα της, όπως την Μ3 και Μ4. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και στη νέα M2.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό