20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Mercedes θα μειώσει τα μοντέλα της από 33 σε 14

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes έχει ήδη καταργήσει τα SLC, S-Class Coupe και S-Class Cabriolet και έχει ανακοινώσει πως θα μειώσει την γκάμα των μοντέλων της, στοχεύοντας πλέον όχι στον όγκο πωλήσεων, αλλά στις πωλήσεις αυτοκινήτων με μεγάλο περιθώριο κέρδους, κατά την μετάβασή της στα ηλεκτρικά και αυτόνομα μοντέλα, προκειμένου να “επαναπροσδιορίσει την πολυτέλεια σε μια εποχή ηλεκτρικών και αυτοκινούμενων αυτοκινήτων”.

Σε μια προσπάθεια να γίνει “η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο”, η Mercedes αναθεωρεί το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της χωρίζοντας τα μοντέλα της σε τρεις κατηγορίες, τις Entry Luxury, Core Luxury και Top-End Luxury. Η εταιρία θα κατευθύνει το 75% των επενδύσεων της στα μεγάλα και ακριβότερα μοντέλα της, τα οποία έχουν πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους από τα μικρότερα.

Γι’αυτό η γκάμα της θα μειωθεί από τα 33 στυλ αμαξώματος σε μόλις 14. Ανάμεσα στα μοντέλα που θα καταργηθούν είναι οι A-Class, A-Class Sedan και B-Class. Οι C-Class Coupe, C-Class Cabriolet, E-Class Coupe και E-Class Cabriolet θα αντικατασταθούν από ένα μοντέλο, την CLE. Η CLS θα καταργηθεί το 2024, ενώ μέσα στη δεκαετία θα καταργηθεί και η AMG GT 4-Door Coupe, αφού δεν θα υπάρξει νέα γενιά της.

Η νέα E-Class Estate θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι το τελευταίο wagon μοντέλο της Mercedes, αφού η γερμανική εταιρία θα τα καταργήσει τελείως κοντά στο 2030. Έτσι αντίο θα πούνε η C-Class Estate και η CLA Shooting Brake, με την τελευταία να αποκτά μια ακόμη γενιά προτού καταργηθεί.

Αντίστοιχο μέλλον θα έχουν και οι Coupe εκδόσεις των GLC και GLE, με τα μοντέλα να κυκλοφορούν για ακόμη μια γενιά. Το V-Class και η SL θα αποκτήσουν Maybach εκδόσεις, με την εταιρία να προσφέρει την G-Class και σε pickup, ενώ θα αναβιώσει την 300 SL Gullwing με μια ειδική έκδοση της SL. Επίσης το 2026 θα κυκλοφορήσει ένα στιβαρό SUV, το GLG.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό