Home Auto • Moto Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz υιοθετεί πιο κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία για την επερχόμενη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων EQ, με στόχο να δημιουργήσει μια στενότερη οπτική σύνδεση μεταξύ των ηλεκτρικών και των μοντέλων εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τον Robert Lesnik, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής σχεδίασης της μάρκας, η αλλαγή αυτή σημαίνει ότι οι σειρές μοντέλων που προσφέρουν τόσο ηλεκτρικά όσο και κινητήρια σύνολα εσωτερικής καύσης θα «ενωθούν ξανά».

Αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση έχει ήδη υπονοηθεί με την εισαγωγή μιας παραδοσιακής επιλογής χρωμιωμένης μάσκας για τη Mercedes-Benz EQS, η οποία, όπως σημειώνει ο Lesnik, «κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει εντελώς διαφορετικό».

Επιπλέον, η πρόσφατα αποκαλυφθείσα Mercedes-Benz G580 EQ μοιάζει πολύ με τα μοντέλα της G-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο Lesnik είπε ότι ενώ τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πρώτης γενιάς σχεδιάστηκαν σκόπιμα για να φαίνονται διαφορετικά, υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι θα συνηθίσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ότι δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη να φαίνονται δραστικά διαφορετικά από τα παραδοσιακά μοντέλα.

Ο ίδιος επισήμανε τη σημασία του σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με γνώμονα την αποδοτικότητα, ιδίως όσον αφορά την εμβέλεια.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα αυτής της σχεδιαστικής εξέλιξης είναι η ηλεκτρική G-Class, η οποία έχει ως στόχο να διατηρήσει από απόσταση παρόμοια εμφάνιση με την αντίστοιχη συμβατική.

Ενώ υπάρχουν λεπτές διαφορές, όπως αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και τον σχεδιασμό της μάσκας, το συνολικό εμβληματικό τετράγωνο σχήμα παραμένει ανέπαφο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version