18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Mercedes ανακαλεί 292.287 αυτοκίνητα της λόγω πιθανής βλάβης των φρένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes προχωρά στην ανάκληση 292.287 ML-Class, GL-Class και R-Class, παραγωγής 2006-2012, στις ΗΠΑ, λόγω πιθανού προβλήματος στο σύστημα πέδησης, με την εταιρία να ζητά από τους κατόχους των αυτοκινήτων να μην τα οδηγούν μέχρι να γίνουν οι εργασίες επισκευής.
Η εταιρία που δεν γνωρίζει ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που να σχετίζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, λέει πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε πιθανή διάβρωση των ενισχυτών των φρένων, κάτι που επηρεάζει σοβαρά την ικανότητα πέδησης των αυτοκινήτων.

Επίσης είναι πιθανό οι ενισχυτές φρένων να παρουσιάσουν διαρροή, με αποτέλεσμα να απαιτείται από τον οδηγό να ασκήσει περισσότερη δύναμη στο πεντάλ του φρένου για την επιβράδυνση του οχήματος.
Επιπλέον ενδέχεται σε σπάνιες περιπτώσεις να καταστραφεί τελείως ο ενισχυτής, κάτι που οδηγεί στη διακοπή της λειτουργίας του πεντάλ του φρένου και σε αποτυχία του συστήματος πέδησης.

Η εταιρία λέει πως εάν ένα αυτοκίνητο έχει διάβρωση στον ενισχυτή των φρένων, μπορεί κατά το πάτημα του πεντάλ να έχει διαφορετική, πιο μαλακή, αίσθηση από την κανονική, ενώ θα ακούγεται ένα σφύριγμα όταν ο οδηγός πατά το πεντάλ του φρένου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό