24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η McLaren σκέφτεται ένα ηλεκτρικό SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα τελευταία “κάστρα” που αρνούνταν πεισματικά πολλά χρόνια να κατασκευάσει και αυτό SUV, έπεσε, μιας και ο Michael Leiters, ο CEO της McLaren, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν ένα ηλεκτρικό SUV.
Με την McLaren να βλέπει πως η Urus γεμίζει με χρήματα τα ταμεία της Lamborghini και με την Ferrari να ετοιμάζεται και αυτή να παρουσιάσει το δικό της SUV, το Purosangue, θέλει και αυτή πλέον να προσφέρει στην αγορά ένα SUV μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με τον Leiters θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας, με τιμή κοντά στις 415.000 ευρώ (350.000 λίρες Αγγλίας).

Το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα είναι τετρακίνητο, ενώ θα ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του. Ο Leiters που στο παρελθόν κατείχε τον ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας στη Ferrari, ενώ εργάστηκε και για λογαριασμό της Porsche, ως υπεύθυνος ανάπτυξης της Cayenne είπε:
Έχω αναπτύξει ένα SUV στη Ferrari, έχω αναπτύξει ένα SUV στην Porsche, γι’ αυτό μου αρέσουν τα SUV. Αλλά δεν θα το κάνουμε για μένα. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική αγορά και συνεχίζει να αυξάνεται. Είναι πολύ ελκυστικό τμήμα της αγοράς.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ως McLaren είναι πώς μπορούμε να βρούμε ένα προϊόν που να είναι σύμφωνο με το DNA μας. Δεν πρέπει να κάνουμε ένα κλασικό SUV.
Πρόσθεσε πως ένα SUV θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τρέχουσα γκάμα μοντέλων της McLaren, καθώς θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και αποδοχή της μάρκας. Όπως τόνισε, στην Porsche δεν αγοράζουν την Cayenne μόνο κάτοχοι της 911. Υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν μια Cayenne και στη συνέχεια αγόρασαν και μια 911.
Ο νέος CEO της McLaren μίλησε και για το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, λέγοντας:
Έχετε δύο πλευρές μιας συνεργασίας, η μία είναι η τεχνολογική και η άλλη η οικονομική. Αν τα βρείτε και τα δύο σε ένα, σίγουρα αυτό θα είναι το καλύτερο. Αλλά το πρώτο πράγμα είναι να έχουμε έναν τεχνολογικό συνεργάτη για να δημιουργήσουμε συνέργειες. Αλλά πρέπει να είναι ο σωστός συνεργάτης.
Πρέπει να διατηρήσουμε το DNA μας. Δεν με ενδιαφέρει κανένας συνεργάτης που να μου δίνει μόνο τεχνολογία. Το ερώτημα λοιπόν είναι να βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης. το ζητούμενο δεν είναι να βρεις έναν σύντροφο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό