16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Lynk & Co κατασκεύασε το 800.000στό της αυτοκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2016 η Volvo και η μητρική της εταιρία, η κινέζικη Geely ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν την Lynk & Co, όντας το πρώτο κινέζικο brand που πουλά αυτοκίνητά της -εκτός από την τοπική αγορά- σε Ευρώπη και Η.Π.Α.
Το πρώτο μοντέλο της Lynk & Co ήταν το 01, ένα compact SUV, το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017, για να φτάσουμε στο σήμερα με το 09, ένα μεσαίο SUV, αφού έχουν προηγηθεί όλα τα ανάμεσα νούμερα, ως μοντέλα.

Στις 19 Νοεμβρίου η κινέζικη εταιρία ανακοίνωσε ότι βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στην πόλη Luqiao της Κίνας, το 800.000στό της αυτοκίνητο. Αυτό ήταν ένα μπλε 09 και θα το παραλάβει σύντομα ένα πελάτης της στην Κίνα.
Η εταιρεία πούλησε 123.500 οχήματα κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους και ενώ έχει ήδη μια αυξανόμενη γκάμα, σχεδιάζει να προσθέσει μερικά ακόμη νέα μοντέλα. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Lynk & Co, το 60% της γκάμας της μέχρι το 2024 θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ αναμένεται να την ηλεκτρίσει πλήρως έως το 2025.

Η στρατηγική πωλήσεων της κινέζικης εταιρίας τη διακρίνει από ορισμένους ανταγωνιστές της, καθώς εκτός από την απευθείας πώληση οχημάτων στους καταναλωτές, προσφέρει και το μοντέλο της συνδρομής. Αυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, όπου το 90% με 95% του 01 είναι με ενεργές συνδρομές, ενώ τα υπόλοιπα αγοράστηκαν εξ ολοκλήρου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό