19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Lotus μας δείχνει πως μπορείς να διαμορφώσεις την Evija

Ειδήσεις Ελλάδα

H Lotus έχει ανακοινώσε πως η παραγωγή της Evija θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και πως η φετινή παραγωγή του μοντέλου έχει γίνει sold out. Σήμερα η βρετανική εταιρία μας δείχνει πως μπορεί να παραμετροποιήσει ένας πελάτης της το εκπληκτικό ηλεκτρικό hypercar.

Παράλληλα, η βρετανική εταιρίας μας δίνει φωτογραφίες της Evija βαμμένη στο κόκκινο Atomic Red χρώμα, που συνδυάζεται με Carbon Black λεπτομέρειες, ενώ στο promo του configurator βλέπουμε το αυτοκίνητο να είναι βαμμένο τόσο στο κίτρινο Solaris Yellow, όσο και στο Carbon Black χρώμα.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στην έδρα της Lotus, στο Hethel της Αγγλίας, και συνολικά θα κατασκευαστούν 130 μονάδες Evija. Η τιμή της Evija ορίζεται στα 1,7 εκατ. λίρες (2,05 εκατ. ευρώ) προ φόρων και δασμών, και όπως ξέρεις, το πρώτο βρετανικό ηλεκτρικό hypercar αποδίδει 2.000 άλογα και 1.700 Nm ροπής, ενώ διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό, κάτι που το κάνει τετρακίνητο.
Η μπαταρία ιόντων-λιθίου είναι 70 kWh και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Διαθέτει ένα ελαφρύ ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, που συμβάλει ώστε το βάρος να κρατηθεί στα 1.680 κιλά, κάνοντας το ελαφρύτερο ηλεκτρικό hypercar του κόσμου. Πατά στο έδαφος με ζάντες 20″ μπροστά και 21″ με Pirelli Trofeo R ελαστικά, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους της AP Racing.
Έχει μήκος 4.459 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος 1.122 mm, με την μπαταρία του να φορτίζει πλήρως μέσα σε 18 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW. Η Lotus υποστηρίζει πως η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως σε 8 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 800 kW, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιος ταχυφορτιστής στην αγορά. Με τον 350 kW ταχυφοριστή, το 80% της μπαταρίας φορτίζει σε 12 λεπτά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό