18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Lincoln ανανεώνει το Navigator

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια εβδομάδα μετά το teaser , η Lincoln παρουσιάζει σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου SUV της, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής από τις αρχές του επόμενου έτους.
Έχουν περάσει σχεδόν 4,5 χρόνια, από την στιγμή που η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε το Navigator και, έχοντας φτάσει στο μέσο του κύκλου ζωής του, το premium παρακλάδι της Ford μας δείχνει το facelift του μοντέλου.

Οι αισθητικές αλλαγές είναι περιορισμένες, με το SUV να διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα και εμπρός προφυλακτήρα, ώστε να παραμείνει φρέσκο στη μάχη του με το Cadillac Escalade.

Συνολικά, οι εξωτερικές αλλαγές είναι λίγες και διακριτικές, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς το Navigator παραμένει ένα όμορφο μεγάλο SUV.

Το ανανεωμένο Navigator διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ενώ μπορεί να δεχτεί over-the-air updates. Μιλώντας για την πρώτη, το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το ολοκαίνουργιο ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ActiveGlide, το οποίο επιτρέπει την κίνηση του αυτοκινήτου χωρίς την επέμβαση του οδηγού, καθώς ουσιαστικά είναι η έκδοση του BlueCruise της Ford.

To σύστημα χρησιμοποιεί μια ποικιλία από κάμερες και αισθητήρες ραντάρ, που επιτρέπουν στο μοντέλο να κινείται μόνο του σε πάνω από 130.000 μίλια (209.215 χιλιόμετρα) προεγκατεστημένων αυτοκινητοδρόμων στη Βόρεια Αμερική.

Δεδομένου ότι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι, υπάρχει μια κάμερα στον πίνακα οργάνων που παρακολουθεί το βλέμμα και τη θέση του κεφαλιού τους για να διασφαλίσει ότι προσέχουν τον δρόμο μπροστά τους.

Συνεχίζοντας, το ανανεωμένο Navigator φέρει το νέο SYNC 4 σύστημα infotainment της Ford, που διαθέτει την διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το αντίστοιχο της προηγούμενης γενιάς, ενώ υπάρχει και μια μεγαλύτερη οθόνη, 13.2 ιντσών.
Πίσω από το τιμόνι υπάρχει μια νέα οθόνη 12 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ στην δεύτερη σειρά καθισμάτων υπάρχει μια οθόνη 5,8 ιντσών για την ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού, και δύο οθόνες 10,1 ιντσών στα προσκέφαλα που “τρέχουν” το Fire TV της Amazon.

To μήκος του Navigator φτάνει τα 5.347 χλστ. (5.672 χλστ. στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο), το πλάτος του τα 2.002 χλστ., και το ύψος του τα 1.989 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3.099 ή 3.327 χλστ.

Τέλος, κίνηση παίρνει από έναν 3,5-λίτρων twin-turbocharged V6 κινητήρα, απόδοσης 446 ίππων και 691 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί σε σύστημα τετρακίνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό