20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η LG Electronics φέρνει το μέλλον στο Mobility

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τοπίο του mobility έχει επαναπροσδιοριστεί πλήρως τα τελευταία χρόνια με σημαντικά επιτεύγματα που σχετίζονται με την ηλεκτροδότηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση. Με τα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς και την έξυπνη οδήγηση να πλησιάζουν γρήγορα, η LG Electronics αναπτύσσει τεχνολογίες για να επιταχύνει και να φέρει στο επόμενο επίπεδο τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.

Η τηλεματική ή η συνδεσιμότητα του οχήματος γίνεται πλέον πραγματικότητα μέσω του 5G και της προηγμένης τεχνολογίας vehicle-to-everything (V2X), η οποία μεταδίδει πληροφορίες με υψηλή ταχύτητα μέσω low-latency σύνδεσης, υψηλής ευρυζωνικότητας. Το σύστημα In-Vehicle Infotainment (IVI) της LG, το οποίο αξιοποιεί συνδυαστικά τα πλεονεκτήματα του webOS Auto και της Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP), μπορεί να συλλέξει και να μεταδώσει μια ευρεία ποικιλία πληροφοριών, όπως η κατάσταση του προγράμματος οδήγησης, η κατάσταση της πόρτας και η χρήση της εφαρμογής χωρίς προβλήματα.

Η LG δεσμεύεται να δημιουργήσει εξαιρετικά ανταγωνιστικές καινοτομίες στον τομέα του Infotainment, συμπεριλαμβανομένων των AVN (Automated Voice Network), των συστημάτων ψηφιακής σήμανσης, της τηλεματικής και των συστημάτων παρακολούθησης, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Τα Infotainment συστήματα παρέχουν στους οδηγούς και τους επιβάτες, εκτός από χρήσιμες πληροφορίες, όπως οδηγίες και καιρικές προβλέψεις, δυνατότητες όπως η ακρόαση podcast, η πραγματοποίηση κλήσεων hands-free και ο έλεγχος μηνυμάτων. Η ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά Infotainment για τα οχήματα προβλέπεται να αυξηθεί από 24,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 54,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027 (CAGR 10,7 τοις εκατό). Επιπλέον, με την αύξηση της ζήτησης για περισσότερες λύσεις ασφάλειας, οι λειτουργίες και οι τεχνολογίες επικοινωνίας των οχημάτων θα γίνουν ακόμα πιο σημαντικές.

Σύμφωνα με την Boston Consulting Group, τόσο η μερική όσο και η πλήρης αγορά αυτόνομων οχημάτων θα καλύψει περίπου το 25% των πωλήσεων των καινούργιων οχημάτων έως το 2035. Με την πρόοδο των αυτοκινούμενων οχημάτων, μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις εταιρείες αυτοκινήτων είναι η ασφάλεια, γεγονός που το επιβεβαιώνει η παγκόσμια αγορά υποβοήθησης οδήγησης αυτοκινητόδρομου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί από 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027 (CAGR 23,9 τοις εκατό).

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης εξαρτήματα για οδική βοήθεια, όπως το LG ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που χρησιμοποιεί μια μπροστινή κάμερα για τη συλλογή πληροφοριών κίνησης, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να πάρουν καλύτερες αποφάσεις και οι δρόμοι να γίνουν ασφαλέστεροι. Το ADAS μπορεί επίσης να αναγνωρίσει και να ανταποκριθεί σε περιβάλλοντα όπως οι πολυσύχναστες διασταυρώσεις.

Σύμφωνα με την IHS Markit, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων έφτασαν παγκοσμίως τα 10 εκατομμύρια τεμάχια το 2020 και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια το 2022 και τα 40 εκατομμύρια οχήματα το 2025. Μαζί με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, τα σχετικά εξαρτήματα, όπως οι κινητήρες και οι μετατροπείς, είναι φυσικό να αυξηθούν αντίστοιχα.

Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τη Magna για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής για εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο μιας νέας συνεργασίας που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, η LG Magna e-Powertrain θα παράγει εξαρτήματα EV που επωφελούνται από την τεχνογνωσία της Magna σε συστήματα ηλεκτρικού κινητήρα καθώς και από την εξειδίκευση της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς κινητήρες και μετατροπείς.

Για να ανταποκριθεί στην ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, η LG επιδιώκει τις στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες για να συνεχίσει να αναπτύσσει κορυφαίες καινοτομίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως. Εκτός από την LG Magna e-Powertain, η LG και η Luxoft δημιούργησαν το Alluto για να προωθήσουν την εμπορευματοποίηση ψηφιακού και έτοιμου για χρήση πιλοτηρίου, καθώς και ένα ride-hailing σύστημα βασισμένο στην webOS Auto πλατφόρμα. Το 2018, η LG παρουσίασε τον κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων φωτισμού και προβολέων αυτοκινήτων ZKW Group σε μια συμφωνία αξίας άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με τα οχήματα του μέλλοντος να θεωρούνται δεδομένα σε λίγα χρόνια, η LG είναι σε θέση να είναι ο κορυφαίος πάροχος τεχνολογιών για το μέλλον του mobility. 

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό