22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η LG επενδύει 2,1 δισ. δολάρια για εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ με την GM

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Απρίλιο του 2021, η General Motors και ο συνεργάτης της, LG Energy Solution (LGES) ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Spring Hill του Tennessee των Η.Π.Α, επενδύοντας σε αυτό 2,3 δισ. δολάρια.
Χθες, η μητρική εταιρεία LG Chem έκανε γνωστό ότι η νοτιοκορεατική εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Η LGES και η GM αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το project εξίσου μέσω της Ultium Cells, της κοινοπραξίας τους με έδρα τις ΗΠΑ, για ένα τρίτο κοινό εργοστάσιο μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο θα βρίσκεται στο Lansing του Michigan.

Η LGES κατασκευάζει ήδη δύο εργοστάσια με την GM στο Οχάιο και το Τενεσί για την κατασκευή μπαταριών 70 GWh, οι οποίες θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν περίπου 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2024.
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η LGES κατέχει περισσότερο από το 20% της παγκόσμιας αγοράς μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, και προμηθεύει -μεταξύ άλλων- την Tesla, τη Volkswagen και τη Hyundai, ενώ έχει παραγωγικές μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Κίνα, τη Νότια Κορέα, τη Πολωνία και την Ινδονησία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό