18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Lexus teasάρει το νέο LX600

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lexus ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του LX, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Παραδοσιακά, το LX αποτελεί την premium έκδοση του Toyota Land Cruiser, κάτι το οποίο θα ισχύει και για τη νέα γενιά. Επιπλέον, το νέο Land Cruiser δεν θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά, καθώς εκεί θα γίνει διαθέσιμο μόνο το μοντέλο της Lexus.

Το νέο LX600 θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το μοντέλο της Toyota, κάτι που σημαίνει ότι το ιαπωνικό off-road μοντέλο θα διατηρεί την body-on-frame δομή του και θα βασίζεται στην TNGA-F πλατφόρμα της Toyota. Ωστόσο, έχουν γίνει αρκετές τροποποιήσεις που καθιστούν το νέο πλαίσιο πιο ελαφρύ, όντας επίσης πιο άκαμπτο, με το συνολικό βάρος να έχει μειωθεί κατά 200 κιλά.

Επιπλέον, το κέντρο βάρους έχει μετακινηθεί πιο χαμηλά στο έδαφος και πιο κοντά στον χώρο των επιβατών για να επιτευχθεί ένα πιο χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ για τον ίδιο λόγο η οροφή είναι από αλουμίνιο. Μηχανικά, το νέο LX600 λογικά θα έχει κάτω από το καπό τον 3,5-λίτρων twin-turbo V6 κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 420 ίππων και 650 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς, μέσω τριών διαφορικών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κορυφή των εκδόσεων του νέου LX θα βρίσκεται και ένας νέος κινητήρας, ο 3,5-λίτρων V6 twin-turbo, που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Η κορυφαία έκδοση θα ονομαστεί LX 750h και λέγεται ότι θα αποδίδει 480 άλογα και 871 Nm ροπής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό