33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Lexus θα λανσάρει νέο sports car!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Toyota, όπως  και η Lexus, είναι μία εταιρία που δεν φοβάται ούτε να πειραματιστεί, ούτε να λανσάρει προϊόντα σε θεωρητικά λιγότερο δημοφιλείς κατηγορίες. Πέρασε μία φάση ασυγκράτητου ρεαλισμού αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει μία έντονη διάθεση να πρωταγωνιστήσει και γιατί όχι, να καθιερωθεί στις καρδιές των οπαδών της αυτοκίνησης ως ένας σπορ κατασκευαστής. Η διάθεση αυτή εκδηλώνεται τόσο με μοντέλα όπως το GR 86, το GR Yaris και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η GR Corolla όσο και με την γενικότερη κατεύθυνση που έχει επιλέξει για το design και τα δυναμικά χαρακτηριστικά ακόμα και των βασικών μοντέλων της. Δεν προκαλεί τεράστια έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο sports car, όπως δεν προκαλεί έκπληξη ότι θέλει να το κάνει όχι με τα δικά της σήματα αλλά με αυτά της Lexus.
Η ιδέα ενός sports car με αγωνιστικό DNA κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ιαπωνικής εταιρίας από το 2022, οπότε και παρουσιάστηκε το GR GT3 Concept στο Tokyo Auto Salon. Από τότε όμως πολλά έχουν αλλάξει και το βασικότερο είναι ότι η Toyota αποφάσισε να το εντάξει στην γκάμα της Lexus. Αυτό που δεν άλλαξε είναι η φιλοσοφία της μάρκας που θέλει να μετατρέπει τα αγωνιστικά της για χρήση στους δρόμους και όχι το αντίθετο, οπότε το επερχόμενο sports car της Lexus θα διαθέτει αυθεντικά motorsport γονίδια και αυτό έγινε εμφανές ήδη με τις δοκιμές του πρωτότυπου στην πίστα του Spa-Francochamps στο Βέλγιο. Αν οι φήμες που κυκλοφορούν αληθεύουν, οι Toyota και Lexus στοχεύουν να έχουν έτοιμο το αγωνιστικό το 2026 και όπως γνωρίζουμε οι κανονισμοί της GT3 κατηγορίας υπαγορεύουν το ομολογκάρισμα του αγωνιστικού με ένα “πολιτικό” μοντέλο, που σημαίνει ότι η έκδοση δρόμου αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εκείνοι που βρέθηκαν στην πίστα του Spa-Francochamps για να απαθανατήσουν το εντυπωσιακό sports car αναφέρουν ότι το soundtrack θυμίζει πολύ έντονα έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο λένε πως στην έκδοση δρόμου τουλάχιστον, αυτός θα υποβοηθείται ηλεκτρικά όχι τόσο για την επίτευξη υψηλότερων απόλυτων αριθμών αλλά για την βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης και την δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων. Το θέμα είναι αν ο κινητήρας αυτός θα αποτελεί μέρος της νέας οικογένειας που εξελίσσει η Toyota. Μίας οικογένειας που υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στο packaging που σημαίνει ότι μπορεί να τοποθετηθεί πολύ χαμηλά μειώνοντας το κέντρο βάρους και επιτρέποντας ένα πολύ χαμηλό εμπρός μέρος ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στροφή της Toyota στα εναλλακτικά καύσιμα – μην ξεχνάμε ότι η Lexus σε συνεργασία με την Yamaha είχαν παρουσιάσει έναν υδρογονοκίνητο V8 απόδοσης 455 ίππων σε ατμοσφαιρική μορφή. Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να έχουμε οποιαδήποτε επιπλέον ή/και επίσημη πληροφορία αλλά δεν χρειάζεται να σου πω ότι η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που προορίζεται να σταθεί απέναντι σε ανταγωνιστές όπως η Mercedes-AMG GT, η Porsche 911 κ.ά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό