14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Lexus ετοιμάζει ένα νέο μεγάλο 8θέσιο SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αγορά της Αμερικής τα μεγάλα premium SUVs απολαμβάνουν αρκετά μεγάλη ζήτηση, με την BMW και την Mercedes να έχουν τα X7 και GLS αντίστοιχα. Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι θέλει να μπει και η Lexus, με ένα μεγάλο 7-θέσιο μοντέλο, το οποίο πιθανότατα θα ονομαστεί TX και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρίας, όντας μεγαλύτερο από το RX L.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μοντέλο της Lexus θα βασίζεται στην πλατφόρμα του επερχόμενου Toyota Grand Highlander (μια επιμηκυμένη έκδοση του Highlander), το οποίο θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023, ενώ το ΤΧ περίπου έξι μήνες αργότερα.

Αν και κανένα από τα δύο μοντέλα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ακόμη, η Toyota έχει δεσμεύσει 803 εκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει το εργοστάσιο της στο Princeton, που βρίσκεται στην πολιτεία της Indiana, στο οποίο λέγεται ότι θα κατασκευαστούν τα δύο νέα SUVs. Αυτά θα φέρουν ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο, και θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 8 επιβάτες.
O John Iacono, πρόεδρος του συμβουλευτικού συμβουλίου των αντιπροσώπων της Lexus στις ΗΠΑ, δήλωσε πως οι dealers της μάρκας θέλουν εδώ και χρόνια ένα SUV μεγαλύτερο από το RX L, το οποίο δεν θα βασίζεται σε ένα body-on-frame πλαίσιο, όπως τα GX και LX.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό