22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Land Rover αναβιώνει το Freelander

Ειδήσεις Ελλάδα

H Land Rover θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης γενιάς του Freelander αναβιώνοντας το όνομα όχι μόνο για ένα μεμονωμένο μοντέλο αλλά για μία ολόκληρη οικογένεια η οποία θα κάνει τα πρώτα της βήματα στην Κίνα πριν επεκτείνει την διαθεσιμότητα της και σε άλλες αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο το νέο Freelander θα λανσαριστεί αρχικά στην Κίνα δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο αλλά είναι απόρροια του γεγονότος ότι θα βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική που θα παρέχει στην Land Rover η κινέζικη Chery με την οποία διατηρούν στενή συνεργασία τα τελευταία 12 χρόνια.

“Το νέο μοντέλο συνεργασίας εκμεταλλεύεται πλήρως τις συμπληρωματικές δυνάμεις και των δύο μερών με την Chery να διατηρεί μία ηγετική θέση στην αγορά της Κίνας και την JLR (Jaguar Land Rover) να προσφέρει ασύγκριτη κληρονομιά και design δημιουργώντας αμοιβαίως επωφελείς προοπτικές για το μέλλον.”

Δήλωσε η αγγλική μάρκα. Πρέπει να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η οικογένεια Freelander θα χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική της Chery και θα κατασκευάζεται από αυτήν με τα σήματα της Land Rover, θα είναι απολύτως ανεξάρτητη τόσο από την γκάμα της κινέζικης μάρκας όσο και από την υπάρχουσα γκάμα μοντέλων πολυτελείας των Άγγλων. Η JLR εμμένει στο πλάνο της να λανσάρει παγκόσμια αμιγώς  ηλεκτρικά Land Rover  στις MLA και EMA αρθρωτές πλατφόρμες και νέες Jaguar, επίσης ηλεκτρικές αλλά με την JEA πλατφόρμα. Το νέο Freelander θα είναι φυσικά ηλεκτρικό αλλά σχεδιάζεται και εξελίσσεται ώστε να είναι περισσότερο “mainstream” γι’ αυτό και θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Κίνα πριν κάνει το μεγάλο βήμα για άλλες αγορές – χωρίς ωστόσο να δίνεται κάποιου είδους χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει αυτό ή ποιες αγορές αφορά.

Σε κάθε περίπτωση, η JLR χαρακτηρίζει την δημιουργία της οικογένειας Freelander ως ένα “σημαντικό στρατηγικό βήμα” που “υπογραμμίζει την δέσμευση στην Κίνα και συμπληρώνει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις εκεί”. Εννοείται ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά έστω κάποιου μοντέλου της οικογένειας αν και οι φήμες λένε πως οι πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτές που βρίσκουμε και στην premium μάρκα “Exeed” της Chery που με την σειρά της, θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη μέχρι το 2026. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ευελιξία των αρχιτεκτονικών τόσο για το μέγεθος και το είδος των μοντέλων που θα δημιουργηθούν όσο και για τα κινητήρια σύνολα που θα τα κινούν θεωρείται δεδομένη καθώς μιλάμε για ολόκληρη οικογένεια μοντέλων. Από εκεί και πέρα, επιλογές υπάρχουν και όπως όλα δείχνουν υπάρχει και θέληση και πλάνο. Μένει να δούμε πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά και αν θα ευτυχήσουμε να δούμε τα νέα Freelander και στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό