24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Lancia επιστρέφει με 3 νέα μοντέλα: Delta, Aurelia και Ypsilon

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία ολοκαίνουρια μοντέλα θα παρουσιάσει η Lancia μέχρι το 2028, για να κάνει το μεγάλο come-back στις αγορές εκτός Ιταλίας.

Η Lancia επιστρέφει! Και επιστρέφει δυναμικά, με τρία νέα μοντέλα, εκμεταλλευόμενη τις συνέργειες κάτω από την ομπρέλα του ομίλου Stellantis. Πριν τα τέλη του 2022 θα δούμε το πρώτο δείγμα της αναγέννησης της ιταλικής φίρμας, σύμφωνα με τον CEO, Λούκα Ναπολιτάνο.

Στην αγορά πάντως το πρώτο μοντέλο θα φτάσει το 2024 και θα είναι το νέο Ypsilon. Θα ακολουθήσει η Aurelia το 2026 και δύο χρόνια μετά, το 2028, θα δούμε τη νέα Lancia Delta.

Η τέταρτη γενιά του Ypsilon θα αντικαταστήσει το υπάρχον μοντέλο που χρονολογείται από το 2011 και πωλείται ακόμη με μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ιταλία. Θα είναι διαθέσιμο τόσο σε υβριδικές, όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η Aurelia θα είναι ένα νέο crossover, αποκλειστικά ηλεκτρικό και θα αναβιώνει ένα όνομα από την θρυλική ιστορία της μάρκας. Η Aurelia πρωτοπαρουσιάστηκε το 1950 και ήταν ένα πρωτοποριακό στην εποχή του μοντέλο.

Αμιγώς ηλεκτρική θα είναι και η Delta και προφανώς θα μοιράζεται κοινά στοιχεία με τα Peugeot 308, Opel Astra και DS 4.

Με αυτά τα τρία μοντέλα, η Lancia θα ξαναβγεί στις αγορές εκτός Ιταλίας, πριν γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2028 και έπειτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό