24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Lancia είναι ζωντανή και ετοιμάζει και νέα αυτοκίνητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλά νέα έρχονται από το μέτωπο της Lancia με δεδομένη την απόφαση του γκρουπ Stellantis να δώσει κάποιες ευκαιρίες ακόμα στις μάρκες που έχουν πέσει σε δύσκολα νερά να ανακάμψουν.
Προς το παρόν η Lancia έχει μείνει μόνο με το αρχαίο Ypsilon που είναι σε παραγωγή από το 2011 και πωλείται μόνο στην αγορά της Ιταλίας. Φήμες όμως θέλουν την ιταλική φίρμα να ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του και μάλιστα μέσα στο 2024.
Θα είναι και πάλι ένα μικρό hatchback με πιο πιθανό να εφοδιάζεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αν και δεν θα λείπουν και οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό, καθώς μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2026, φαίνεται ότι θα φέρει στην παραγωγή και ένα compact SUV, κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικά ηλεκτρικό. Τα δύο αυτά αυτοκίνητα φαίνεται ότι έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως, ενώ υπάρχει περίπτωση να συνοδευτούν και από ένα τρίτο, ένα λίγο μεγαλύτερο crossover το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί μέχρι το 2027.
Προφανώς όταν θα γίνουν όλα αυτά, η Lancia θα πάψει πλέον να είναι και μάρκα για αποκλειστική χρήση μόνο στην ιταλική αγορά. Πάντως το Ypsilon δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα στην εγχώρια αγορά έχοντας πουλήσει 22.783 μονάδες μέχρι τον Μάιο, και όλα αυτά με ένα αυτοκίνητο που έχει μείνει πίσω τουλάχιστον μία δεκαετία σε εξέλιξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό