22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Lamborghini Aventador περνά στην ιστορία!

Ειδήσεις Ελλάδα

Φεβρουάριος του 2011 – Σεπτέμβριος του 2022. Αυτό ήταν το ταξίδι της Lamborghini Aventador. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε στην έκθεση της Γενεύης και τελειώνει στις εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας όπου η παραγωγή της Aventador τελειώνει… για δεύτερη φορά καθώς η Lamborghini έπρεπε να αντικαταστήσει τις 15 “Ultimae” που βυθίστηκαν μαζί με το πλοίο Felicity Ace. Τώρα όμως, το τέλος είναι οριστικό και η εταιρία αποχαιρετά ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο που κάνει χώρο για να έρθει ο αντικαταστάτης του.

Η εμπορική πορεία της Lamborghini Aventador ήταν καλύτερη όχι μόνο από αυτήν του μοντέλου που αντικατέστησε, της Murcielago, αλλά από οποιαδήποτε άλλη V12 ναυαρχίδα είχε λανσάρει στην αγορά στην ιστορία της η μάρκα. Για την ακρίβεια, τα 11.465 αυτοκίνητα που κατάφερε να πουλήσει η Aventador είναι περισσότερα από όλα τα προηγούμενα V12 μοντέλα της Lamborghini συνδυαστικά. Ένα τρομερό επίτευγμα που αποδεικνύει την ταχύτητα, την ποιότητα και το συναίσθημα που έκρυβε, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα για να είμαστε ειλικρινής, το μοντέλο. Όπως εξαιρετικό για την Lamborghini είναι και το γεγονός ότι το 85% των πελατών χρησιμοποίησαν το “Ad Personam” πρόγραμμα και εξατομίκευσαν σε διάφορους βαθμούς τις Aventador τους.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν με την… ταπεινή LP700-4! Μετά ήρθε η Roadster, η ισχυρότερη SuperVeloce, η Aventador S και η SVJ για να αναφέρουμε μονάχα τις εκδόσεις, αφού η οικογένεια της Aventador περιλαμβάνει και διάφορα μοντέλα που βασίστηκαν σε αυτήν, όπως η Veneno, η Centenario, η Sian και η Countach μεταξύ άλλων. Η τελευταία που κύλισε τις ρόδες στην γραμμή παραγωγή είναι μία LP7800-4 Ultimae Roadster κλείνοντας τον κύκλο ενός εκ των πλέον επιτυχημένων Lamborghini στην ιστορία. Η επόμενη V12 ναυαρχίδα θα είναι εξηλεκτρισμένη, υβριδική αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν η τεχνολογία του εξηλεκτρισμού επιτρέψει σε τέτοιου είδους οχήματα να επιβιώσουν χωρίς τον εκφυλισμό του εκκεντρικού και πομπώδους χαρακτήρα τους, ας έρθει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό