35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η Lada επιστρέφει με νέο μοντέλο

Ειδήσεις Ελλάδα

To Lada Iskra είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Avtovaz εδώ και αρκετά χρόνια, προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2025.

Πρόκειται για ένα μικρό τετράθυρο sedan, το οποίο βασίζεται σε μια ειδική για την Ρωσία εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B του Ομίλου Renault και θα ακολουθηθεί από μια station wagon και μια crossover έκδοση.

Η Iskra είναι το πρώτο νέο μοντέλο της Lada εδώ και χρόνια, μετά τις επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα παλαιότερα μοντέλα Granta και το ελαφρώς μεγαλύτερο Vesta, επεκτείνοντας περαιτέρω τη γκάμα της Lada.

Σχεδιαστικά, η Iskra υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα “X-Design” της Vesta, με αρκετά μοντέρνο αμάξωμα και LED φώτα.

Η Lada αναφέρει ότι η Iskra βασίζεται σε μια “μοντέρνα παγκόσμια πλατφόρμα, η οποία έχει επανασχεδιαστεί και έχει γίνει τεχνολογικά ανεξάρτητη”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα ηλεκτρονικά έχουν αποκτήσει ρώσικα κομμάτια με την προσθήκη περίπου 400 νέων εξαρτημάτων.

Ο πρόεδρος της Avtovaz, Maxim Sokolov αποκάλυψε ότι η συνολική επένδυση για το έργο έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ).

Όσον αφορά τους κινητήρες, η βασική έκδοση θα διαθέτει έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων από το Granta με ισχύ 90 ίππων, ενώ μια πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα από το Vesta θα αποδίδει 107 ίππους.

Η παραγωγή του Lada Iskra θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Togliatti στις αρχές του 2025, με τις τιμές να ανακοινώνονται κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας.

Βάσει της κατάστασης στη Ρωσία, είναι απίθανο το μοντέλο να πωληθεί αλλού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό