21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Lada ασπάζεται την ηλεκτροκίνηση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι το Lada e-Largus, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ρωσικής εταιρίας που θα λανσαριστεί στην εγχώρια αγορά στο προσεχές μέλλον παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα. Να θυμίσουμε επίσης ότι το Renault Group έχει ανακοινώσει το… διαζύγιο με την Lada από τον περασμένο Μάιο κιόλας αλλά όλα αυτά δεν πτοούν την ρωσική φίρμα που παρουσιάζει το e-Largus ως την ηλεκτρική έκδοση του Largus που με την σειρά του, βασίζεται στο Dacia Logan πρώτης γενιάς.

Αυτό σημαίνει ότι η ραχοκοκκαλιά του e-Largus δεν είναι άλλη από την πλατφόρμα “B0” του Renault Group, η οποία έχει προσαρμοστεί ώστε να υποδεχθεί το αγνώστων στοιχείων ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Η Lada δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου και ενώ ακούγονται διάφορες… αισιόδοξες φήμες, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η B0 αρχιτεκτονική έχει συγκεκριμένα όρια και πως αυτά τα όρια στενεύουν ακόμα περισσότερο λόγω των κυρώσεων. Η Lada λέει πάντως ότι οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί στο πάτωμα του αυτοκινήτου ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω μίας θύρας CCS. Όσο για το design, δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις με κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ηλεκτροκίνησης (όπως η κλειστή γρίλια, ο ανασχεδιασμένος ώστε να είναι πιο αεροδυναμικός εμπρός προφυλακτήρας και οι μπλε λεπτομέρειες) να ενσωματώνονται στο ήδη γνωστό Largus.

Από εδώ και πέρα, η Lada σκοπεύει να λανσάρει έναν στόλο πρωτοτύπων με σκοπό να δοκιμάσει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πριν αυτό λανσαριστεί στην αγορά τόσο ως επιβατικό, όσο και ως επαγγελματικό. Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν στο μέλλον ενώ η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο εργοστάσιο στο Izhevsk που ανήκε στη Renault πριν αυτή εγκαταλείψει την χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό