31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Koenigsegg θα κατασκευάσει 20 επιπλέον CC850

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρότι η Koenigsegg είχε ανακοινώσει τη περασμένη εβδομάδα, κατά την παρουσίαση του CC850 πως η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 50 αυτοκίνητα, λόγω αυξημένης ζήτησης έκανε γνωστό πως θα κατασκευάσει επιπλέον 20 CC850, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 70.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το CC850 εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας στο Monterey της Καλιφόρνια. Η εκτίμηση και η αγάπη για το CC850 ξεπέρασε κατά πολύ τις πιο τρελές μας προσδοκίες.
Γρήγορα έγινε φανερό ότι ο προγραμματισμένος αριθμός των 50 αυτοκινήτων ήταν πολύ περιορισμένος, καθώς αυτό σήμαινε ότι ούτε οι πιο πιστοί ιδιοκτήτες της Koenigsegg δεν μπορούσαν όλοι να αποκτήσουν το CC850, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν ένα.
Δεδομένου αυτού, ζητήσαμε από αρκετούς μακροχρόνιους πελάτες που είχαν προλάβει να κατοχυρώσουν ένα CC850 ποια είναι η άποψή τους σχετικά με την αύξηση της παραγωγής ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στη ζήτηση. Οι απαντήσεις τους ήταν θετικές.
Τώρα, ο συνολικός αριθμός των CC850 θα είναι 50 συν άλλα 20. 50 για να γιορτάσουν τα γενέθλια του Christian και 20 για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια παραγωγής.
Η ανταπόκριση στο CC850 είναι συντριπτική. Η παραγωγή επιπλέον 20 αυτοκινήτων από τα προγραμματισμένα 50 CC850 δεν πλησιάζει την ζήτηση, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τους πιστούς πελάτες της μάρκας σε μεγαλύτερο βαθμό, ενώ καλωσορίζουμε επίσης μια μικρή μερίδα νέων ιδιοκτητών.
Σαφώς, χτυπήσαμε τη χορδή με τους γνώστες και τους θαυμαστές, συνδυάζοντας τις ρίζες μας με καινοτόμο σκέψη και ένα διαχρονικό σχέδιο που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Είμαστε ταπεινοί και ευγνώμονες για την ανταπόκριση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες,
δήλωσε ο Christian von Koenigsegg στη σχετική ανακοίνωση.

Το CC850 αποτίει φόρο τιμής στο CC8 – το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Koenigsegg από το 2002. Αν και τα δύο οχήματα έχουν παρόμοιο στυλ, δεν υπάρχει τίποτα κοινό κάτω από το δέρμα. Το νέο φορά τον 5,0-λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα του Jesko που αποδίδει 1.385 ίππους, όταν λειτουργεί με καύσιμο E85, ενώ με κανονική βενζίνη, η ισχύς πέφτει στους 1.185 ίππους. Η μέγιστη ροπή είναι 1.385 Nm, ενώ και το βάρος του CC850 είναι 1.385 κιλά.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάνω του είναι το μοναδικό στο είδος του χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που μπορεί να γίνει και αυτόματο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό