16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Kim Cattrall επέστρεψε στον ρόλο της Samantha Jones

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η δεύτερη σεζόν θα ανακοινωθεί σύντομα από την HBO Max, ενώ η πόρτα είναι ανοιχτή για την Kim Cattrall, ώστε να επιστρέψει ως Samantha Jones», είχε τονίσει πηγή του HBO Max όταν ακόμα η δεύτερη σεζόν του And Just Like That δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα. Και να, που λίγο πριν να δούμε τη δεύτερη σεζόν του sequel του Sex and The City, η Kim Cattrall όχι μόνο επέστρεψε ως Samantha Jones αλλά έχει ήδη γυρίσει την σκηνή της.

Η Kim επιστρέφει με δόξα και τιμή στην παρέα του SATC

Αυτό που γνωρίζαμε από όσα είχε πει η Kim Cattrall, είναι πως ποτέ δεν θα υποδυόταν ξανά τον ρόλο της Samantha Jones σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ο χαρακτήρας -ακόμα και χωρίς να εμφανίζεται- μοιάζει διαφορετικός στο And Just Like That σε σχέση με το Sex and the City.

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως το πιο σπουδαίο κοπλιμέντο που θα μπορούσα να έχω ως ηθοποιός είναι να λείψω (στο κοινό)», είχε πει η Kim το 2021 για το sequel του SATC.

Τι ξέρουμε για τη μεγάλη επιστροφή της Kim Cattrall

Σύμφωνα με την New York Post, η 66χρονη Cattrall επέστρεψε κάτω από άκρα μυστικότητα και το όνομά της δεν ήταν καν στη σκαλέτα γυρισμάτων ενώ όσοι την είδαν από κοντά σοκαρίστηκαν. Η σκηνή της Kim γυρίστηκε τον Μάρτιο και είναι πιθανό η επιστροφή να είναι στο τέλος της δεύτερης σεζόν για να υπάρξει η απαραίτητη ίντριγκα που θα κάνει το κοινό να αναζητά και την Τρίτη σεζόν που σίγουρα θα υπάρξει.

Το Sex and the City προβλήθηκε από το HBO από το 1998 μέχρι το 2004 και ακολούθησαν δύο ταινίες το 2008 και το 2010 ενώ η Τρίτη ταινία που ήθελαν οι πρωταγωνίστριες να γυριστεί, κόλλησε εξαιτίας της άρνησης της Cattrall.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το Sex and the City χωρίς τη Samantha Jones, αλλά η Kim Cattrall θεώρησε πως οι σεναριογράφοι πήγαιναν τον χαρακτήρα της κάπου που η ίδια η σταρ δεν ήθελε. Όπως σχολίασε τότε, ενώ αρχικά αισθανόταν πως η Samantha απέπνεε μία υγιή, γυναικεία απελευθέρωση, ξαφνικά έμοιαζε σαν να ήθελαν να την παρουσιάσουν σαν cougar.

«Ένιωσα ότι πλέον με έβαζαν στο cast ως cougar, κάτι που έβγαινε με όχι και τόσο θετικό τρόπο όπως άλλα χαρακτηριστικά. Δεν υπήρχε ποτέ απελπισία. Ήταν πάντα με τους δικούς της όρους, κάτι που λάτρευα. Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορούσε η Samantha που της ανήκει η δική της εταιρεία με PR να έπρεπε να την πουλήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών; Δηλαδή, αυτό ήταν ένα σενάριο που ήρθε πρώτο – πρώτο στο μυαλό των εκπροσώπων μου και το βρήκα φανταστική ιδέα. Αυτό είναι μία σύγκρουση. Αντί για ένα ανήλικο αγόρι».

Το φινάλε της πρώτης σεζόν και ο ρόλος της Κιμ στη σεζόν αυτή

Το «And Just Like That» τελειώνει στην πρώτη του σεόν με την Carrie να μοιράζεται ένα φιλί με τον γοητευτικό συνάδελφό της, Franklin, τον οποίο υποδύεται ο Ivan Hernandez σε μια γλυκόπικρη σκηνή: παίρνει την πρωτοβουλία να τον φιλήσει σε ένα ασανσέρ στο τέλος της πρώτης μέρας, που ξεκινά το δικό της podcast. Την ίδια ώρα η Carrie ταξιδεύει στο Παρίσι για να σκορπίσει τις στάχτες του Mr. Big από την γέφυρα Pont des Arts, το σημείο όπου κάποτε επισημοποίησαν την σχέση τους. Η σκηνή υποτίθεται ότι θα βοηθούσε την Κάρι να διαχειριστεί και να αποδεχθεί τον θάνατο του Mr. Big, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει. Ο Chris Noth άλλωστε, ο τηλεοπτικός Mr Big είχε μεν γυρίσει σκηνές στο Παρίσι, οι οποίες και κόπηκαν εξαιτίας του σκανδάλου με τις αλλεπάλληλες κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Στη νέα σειρά του HBO, η απουσία της Samantha Jones δεν πέρασε απαρατήρητη. Η Cattrall που υπήρξε ο άνθρωπος που ενσάρκωσε την Jones μετά την κόντρα με την Sarah Jessica Parker είχε με σαφήνεια εκφράσει πως δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει στο Sex and the City.

Και το Just Like That πάντως, μνημόνευσε και τη φυγή της Samantha Jones και την πραγματική κόντρα ανάμεσα σε Cattrall και Sarah Jessica Parker υποστηρίζοντας πως η Samantha σταμάτησε τη φιλία της με την Carrie όταν η επαγγελματική τους σχέση κλονίστηκε, με την Bradshaw να μην χρειάζεται πια μια υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ως συγγραφέας και αρθρογράφος σε μια δεκαετία που οι εκδόσεις και ο Τύπος επέφεραν τη μεγαλύτερη κρίση τους.

Οι δύο γυναίκες δεν μιλιούνται, η παρέα συνέχισε στο πλευρό της Carrie και η παρουσία της Samantha ή καλύτερα η απουσία της είναι φανερή και στα δύο επεισόδια του Just Like That με αποκορύφωμα τα λουλούδια που υποτίθεται πως στέλνει η Jones στην πάλαι ποτέ κολλητή της για τον θάνατο του Mr Big.

Σε αντίθεση με τη φημολογία που ήθελε την Cattrall να έχει απορρίψει τη συμμετοχή της στο And Just Like That, η ίδια δήλωνε στο Variety πως δεν είχε καν ιδέα για τη δημιουργία του. Δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων και το έμαθε όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος – από τα social media.

Η Kattrall είχε φροντίσει να κάνει like σε πολλά tweets που αφορούν τo Just Like That και ειδικά σε ένα που αφορούσε την απόφασή της να μην συμμετάσχει σε αυτό.

«Kim είμαι φαν. Με το reboot του #satc να συμβαίνει τώρα, βλέπω να σε αναφέρουν διαρκώς, σε χειροκροτώ για την επιλογή που έκανες που είναι σωστή για σένα. Δεν οφείλεις να κάνεις τίποτα που δεν σου αρέσει και δεν σε κάνει ευτυχισμένη, χαρούμενες διακοπές», έγραψε το προφίλ @getmebadges και έλαβε το Like της Cattrall.

Kim Cattrall: Το σενάριο για τη Samantha που της έδωσαν αλλά αρνήθηκε να παίξει

https://www.instagram.com/p/Csqw74GgmNpΤο χρονικό της μεγάλης κόντρας ανάμεσα σε Sarah Jessica Parker και Cim Kattrall

Ας σε πάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Οι φήμες για τα προβλήματα στη σχέση Catrall και Sarah Jessica Parker ξεκίνησαν στο τέλος των γυρισμάτων της τελευταίας σεζόν, όταν η Cynthia Nixon, η Kristin Davis και η Sarah Jessica Parker έκατσαν μαζί στα βραβεία Emmy και από την παρέα τους έλειπε η Cattrall.

Ακολούθησαν δύο ταινίες που έκαναν τα κουτσομπολιά να σωπάσουν μέχρι που το 2016, η Kim αποφάσισε να αποκαλύψει την αλήθεια τονίζοντας με θάρρος:

Το 2017, η Kim αποκάλυψε ότι δεν ήταν ποτέ φίλη με τις συμπρωταγωνίστριες της και οι σχέσεις στο σετ ήταν «τοξικές». Επίσης αποκάλυψε ότι δεν θα έκανε τρίτη ταινία μαζί τους.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ φίλες, ήμασταν συνάδελφοι και για να πω την αλήθεια, η Sarah Jessica θα μπορούσε να είναι πιο καλή, πιο καλή με όλους».

Φήμες ήθελαν την τηλεοπτική Samantha να ζητάει περισσότερα χρήματα όμως η ίδια εξήγησε τότε πως ήταν ήδη 61 ήθελε να κλείσει το κεφάλαιο SATC και οι ευχήθηκε στις υπόλοιπες τρεις καλή επιτυχία, θυμίζοντάς μας πως και δέκα χρόνια νεότερες είναι και θα μπορούσαν να βάλουν μια άλλη ηθοποιό στην παρέα τους.

Στη συνέχεια, μήνες αργότερα στις αρχές του 2018, ο αδερφός της Kim πέθανε ξαφνικά και η Sarah Jessica έγραψε ένα σχόλιο στην ανάρτηση της στο Instagram, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της φαινομενικά, επιδιορθώνοντας τη σχέση τους. Αργότερα, η Kim ξαφνικά «χτύπησε» στη SJP για «εκμετάλλευση» της τραγωδίας της οικογένειάς της.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Sarah Jessica Parker απάντησε στις κατηγορίες αυτές τονίζοντας:

«Υπήρξαν πολλές δημόσιες συζητήσεις για το πώς ένιωθε για τη σειρά, οι οποίες ήταν οδυνηρές. Δούλεψα σκληρά πολλά χρόνια για να είμαι εντάξει με όλους στο σετ, να φροντίσω τους άλλους και να είμαι υπεύθυνη σε εκείνους και για εκείνους, τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους ανθρώπους που ένιωθα ευθύνη ως παραγωγός της σειράς. Και δεν μίλησε ποτέ, κανένας άλλος έτσι για μένα».

Στη μεγάλη επιστροφή του Just like That, η SJP και οι συνεργάτες της γιόρτασαν την είδηση ότι η σειρά θα επέστρεφε ενώ ένας θαυμαστής σχολίασε:

«Δεν έκανε tag τη Samantha Jones (τον ρόλο της Kim)». Ένας άλλος απάντησε τότε, πως «δεν συμπαθεί η μία την άλλη».

Η SJP τότε απάντησε σε αυτά τα κακόφημα σχόλια κι έγραψε:

«Όχι δεν την αντιπαθώ. Ποτέ δεν το είπα αυτό. Ποτέ δε θα το έλεγα αυτό. Απλά η Samantha δεν είναι μέρος αυτού του story. Θα είναι όμως κομμάτι μας για πάντα όπου και αν είμαστε, ό,τι και αν κάνουμε».



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό