22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Kia φέρνει δύο μικρά και προσιτά ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των EV1 και EV2, καθώς και τον διάδοχο του Stinger, με στόχο την ενίσχυση της γκάμας των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Το EV1, που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα αντικαταστήσει το Picanto και θα κοστίζει κάτω από 20.000 ευρώ, ενώ το EV2, ένα supermini, αναμένεται το 2026 με τιμή κάτω από 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Kia εργάζεται για να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά περίπου 5.000 ευρώ ανά μοντέλο, με την τεχνολογία των μπαταριών να παίζει κεντρικό ρόλο σε αυτό το στόχο.

Στην κορυφή της γκάμας, εξετάζεται ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Stinger GT, πιθανώς με τετρακίνηση και ισχύ πάνω από 600 ίππους, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα E-GMP.

Ο πρόεδρος της Kia, Ho-sung Song, τόνισε ότι παρά τη χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση και εξετάζει κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Επιπλέον, η Kia εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μπαταριών solid state, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό