25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Η Kia ανανεώνει το EV6

Ειδήσεις Ελλάδα

Το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της Kia και η κορεάτικη εταιρεία προχωρά στην ανανέωσή του προκειμένου να το εναρμονίσει σε όλους τους τομείς με τα νεότερα EV της.

Έτσι λοιπόν το νέο EV6 που παρουσιάστηκε καταρχήν στην Κορέα για να ακολουθήσουν οι άλλες παγκόσμιες αγορές, έχει ένα ανανεωμένο εμπρός μέρος. Με καινούργιους LED προβολείς και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας (επίσης LED), ενώ αλλαγές έχουν γίνει τόσο στη μάσκα όσο και στον προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος η φωτεινή μπάρα πλέον ξεχωρίζει λίγο πιο πολύ, ενώ οι ζάντες έχουν πλέον διάμετρο 19 ή 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό ο συνδυασμός του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment έχει πλέον νέα, πιο σύγχρονη σχεδίαση που ακολουθεί τα πρότυπα του EV9. Καινούργιο είναι και το τιμόνι, ενώ η τεχνολογική αναβάθμιση περιλαμβάνει ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη, βελτιωμένο Head Up Display, ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, σύστημα πλοήγηση επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και over the air (OTA) αναβαθμίσεις και για το λογισμικό του κεντρικού συστήματος ελέγχου.

Στο σύστημα πρόωσης η σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας των 77,4 kWh από μια καινούργια και μεγαλύτερη των 84,0 kWh που φυσικά εξασφαλίζει και μεγαλύτερη αυτονομία -495 χιλιόμετρα (+20) για την πισωκίνητη έκδοση με τροχούς 19 ιντσών.

Όσο για την ταχυφόρτιση θα μπορεί πλέον να γίνει μέχρι και με 350 kW και η διάρκειά της σε αυτήν την περίπτωση από το 10 έως το 80% είναι 18 λεπτά.

Η βασική έκδοση του νέου Kia EV6 με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και την πίσω κίνηση έχει 225 ίππους και 350 Nm, ενώ η τετρακίνητη με τα δύο μοτέρ ανεβαίνει στους 320 ίππους και τα 605 Nm. Η top GT ίσως και να ξεπεράσει τους 585 ίππους της τρέχουσας έκδοσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό