26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η JLR θα κατασκευάζει για πρώτη φορά Range Rover εκτός Αγγλίας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Land Rover τους τελευταίους πολλούς μήνες είναι η αδυναμία της να καλύψει την ζήτηση που έχουν δημιουργήσει τα μοντέλα της. Ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα όμως, ενδεχομένως να δυσαρεστήσει κάποιους από τους πιο παραδοσιακούς οπαδούς της ή κάποιους… πατριώτες Άγγλους που θα δούνε μία από τις αγαπημένες μάρκες της χώρας να μεταναστεύει, όχι ολοκληρωτικά αλλά εν μέρει. Η Jaguar Land Rover που αξίζει να θυμίσουμε ότι από το 2008 είναι θυγατρική της ινδικής Tata, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα κατασκευάζει τα κορυφαία Range Rover και Range Rover Sport στην Ινδία. Για πρώτη φορά όχι μόνο στην Ινδία αλλά γενικά εκτός Αγγλίας και η επιλογή της χώρας δεν είναι τυχαία καθώς υπογραμμίζει την ολοένα και αυξανόμενη σημασία που έχει η συγκεκριμένη αγορά για την αγγλική μάρκα.
Όπως έγινε γνωστό, η Jaguar Land Rover θα εκμεταλλευτεί τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο Pune της Ινδίας για την παραγωγή των Range Rover και Range Rover Sport, με την παραγωγή εκεί να λειτουργεί επικουρικά στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρίας στο Solihull της Αγγλίας. Αυτό θα συνεχίσει να προσφέρει τον κύριο όγκο παραγωγής κατασκευάζοντας εκτός από τα οχήματα που προορίζονται για την αγγλική αγορά και αυτά που εξάγονται σε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover Electric αλλά και τις “SV” εκδόσεις επιδόσεων.

“Σε ολόκληρο τον κόσμο βλέπουμε τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης για τα Range Rover στην 53ετή ιστορία μας”
Δήλωσε η Geraldine Ingham, Managing Director της Range Rover ενώ ανάμεσα σε αυτή την παγκόσμια αύξηση αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πωλήσεις λιανικής της μάρκας στην Ινδία εκτοξεύθηκαν κατά 160% το προηγούμενο έτος. Με το εργοστάσιο στο Pune να αναλαμβάνει την παραγωγή, η Range Rover στοχεύει στην δραστική μείωση του χρόνου αναμονής των πελατών της στην Ινδία. Παράλληλα, η κίνηση της αγγλικής εταιρίας έχει και συμβολικό χαρακτήρα καθώς δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στις δυνατότητες και τις ικανότητες του εργοστασίου, δηλώνοντας παράλληλα ότι τα αυτοκίνητα που παράγονται στις εγκαταστάσεις στην Ινδία έχουν πανομοιότυπη ποιότητα με αυτά που κυλούν τις ρόδες τους στο εργοστάσιο στην Αγγλία. Η παραγωγή των Range Rover και Range Rover Sport στην Ινδία σημαίνει ότι τα εν λόγω μοντέλα θα είναι και φθηνότερα με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν μία… έκπτωση της τάξης του 20% γιατί απλούστατα, εκτός από την μείωση του χρόνου αναμονής, αυτό είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της εγχώριας παραγωγής. Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover οι παραδόσεις του Range Rover θα ξεκινήσουν άμεσα και αυτές του Range Rover Sport τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό