18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Jeep παρουσιάζει το δεύτερο facelift του Renegade

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν Μάρτιος του 2014 όταν η Jeep αποκάλυψε στην έκθεση της Γενεύης το Renegade, με το entry-level μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας να κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2015, ήτοι πριν ακριβώς επτά χρόνια. To καλοκαίρι του 2018, το μοντέλο υπέστη ένα ελαφρύ facelift, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι το τελευταίο.

Και αυτό γιατί πρόσφατα η Jeep αποκάλυψε στην αγορά της Βραζιλίας μια ακόμα ανανεωμένη έκδοση του Renegade, με τις αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση να είναι ορατές, αλλά όχι εκτεταμένες. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η νέα μάσκα του μοντέλου, η οποία έχει μικρότερο ύψος, ενώ τα επτά ανοίγματα της επεκτείνονται στο κάτω άκρο της προς τον προφυλακτήρα.

Επιπλέον, η μάσκα ενσωματώνει τα νέα μικρότερα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία έχουν κομμένο το πάνω άκρο τους. Ο προφυλακτήρας είναι εντελώς νέος και πιο “ογκώδης”, ενώ φέρει επανασχεδιασμένα ανοίγματα για την ψύξη των μηχανικών μερών. Περνώντας στο πίσω μέρος, εντελώς νέα είναι τα πίσω φώτα, ενώ και εδώ ο προφυλακτήρας έχει μικρές αλλαγές, διαφοροποιούν συνολικά το ανανεωμένο μοντέλο από τον προκάτοχό του.

Στο εσωτερικό διακρίνεται το εντελώς νέο τιμόνι, τα νέα γραφικά στην οθόνη του πίνακα οργάνων, ενώ στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη, 8.4 ιντσών, για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μηχανικά δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά στη Βραζιλία είναι διαθέσιμο μόνο με τον 1.300αρη τετρακύλινδρο GSE κινητήρα, απόδοσης 180 ίππων όταν καταναλώνει βενζίνη και 185 άλογα όταν καταναλώνει αιθανόλη, με τη ροπή του να αγγίζει τα 270 Nm.

Το Renegade σημειώνει εμπορική επιτυχία στη Βραζιλία και ήταν ο ηγέτης στην κατηγορία των compact SUV το 2021, με την Jeep να έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες από το 2015. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε και αν θα δούμε τις εν λόγω αλλαγές στην ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό