18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Jeep ετοιμάζει νέο μίνι μοντέλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ότι η Jeep έχει στα πλάνα της ένα ακόμα μικρό μοντέλο είναι κοινό μυστικό, το οποίο έχει πλέον οδεύει προς την παρουσίασή τους, μιας και οι δοκιμές στο δρόμο σε αρκετές μάλιστα χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη ξεκινήσει.
Το νέο μίνι Jeep θα έχει πιο μικρές ή αντίστοιχες διαστάσεις με αυτές του Renegade, που θα αποτελεί την πιο παραδοσιακή επιλογή, μιας και το καινούργιο θα είναι πιο αεροδυναμικό. Φυσικά δεν θα λείπει η χαρακτηριστική μάσκα με τις εφτά μπάρες, ενώ η βάση θα είναι το πλαίσιο CMP, που χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα της Stellantis.
Όπως στα Citroen C3, Peugeot 2008 και Opel Mokka, με τα οποία κοινά θα είναι και τα συστήματα πρόωσης. Στη βάση των οποίων θα βρίσκεται ο γνωστός τρικύλινδρος turbo βενζίνης των 1.200 κυβικών, ενώ μπορεί να διατίθεται και με τον diesel των 1.500 κυβικών. Σίγουρα όμως θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Jeep με το γνωστό σύστημα πρόωσης της Stellantis με τον ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και τη μπαταρία των 50 KWh.  
Το καινούργιο μίνι Jeep θα κατασκευάζεται μαζί με την Alfa Romeo Brennero και το νέο Fiat 500X στην Πολωνία και θα παρουσιαστεί είτε προς τα τέλη του 2022 είτε στις αρχές του 2023.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό