25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η Jaguar Land Rover αναβιώνει το Freelander

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Jaguar Land Rover (JLR) αναβιώνει το Freelander, το τετρακίνητο SUV που διακόπηκε πριν από μια δεκαετία, ως ηλεκτρικό όχημα κατασκευασμένο και απευθυνόμενο στην αγορά της Κίνας.

Η JLR και η κινεζική Chery Automobile υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για την αδειοδότηση του ονόματος Freelander με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη.

Η παραγωγή θα γίνει από την κοινή τους επιχείρηση, CJLR, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τα εξαρτήματα της Chery.

Η Jaguar Land Rover επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, όπου οι εγχώριες εταιρείες όπως η BYD και η Great Wall παρουσιάζουν νέα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα για να προσελκύσουν καταναλωτές που ενδιαφέρονται για υπαίθριες δραστηριότητες.

Η κατασκευή του Freelander ως ηλεκτρικού οχήματος θα βοηθήσει επίσης την Tata Motors, τη μητρική εταιρεία της JLR, να επιτύχει κερδοφορία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων της.

Το Freelander θα κατασκευάζεται στο Changshu και θα κυκλοφορήσει αρχικά στην κινεζική αγορά, με σχέδια για παγκόσμια εξαγωγή στο μέλλον. Η κοινοπραξία CJLR, η οποία λειτουργεί από το 2012, θα συνεχίσει να παράγει μια σειρά βενζινοκίνητων οχημάτων.

Οι εταιρείες δεν ανέφεραν πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του Freelander. Το μοντέλο είχε διακοπεί το 2014 και αντικαταστάθηκε από το Discovery Sport.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό