18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Intel επενδύει 20 δισ. δολάρια για κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ημιαγωγών

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών και της κρίσης που αυτή έχει επιφέρει, η Intel ανακοίνωσε σήμερα ότι επενδύει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου παραγωγής τσιπ στο Οχάιο, των ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό το ποσό μπορεί να αυξηθεί στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για οκτώ συνολικά εργοστάσια κατασκευής, καθιστώντας την μεγαλύτερη επένδυση που έχει καταγραφεί στην πολιτεία.
Με τα τσιπ να χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε, από τηλέφωνα και αυτοκίνητα μέχρι βιντεοπαιχνίδια, η έλλειψη τους ήταν η αιτία να εκτεθούν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, καθώς η εξάρτηση τους από την Ασία είναι τεράστια και μακροχρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μερίδιο των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά κατασκευής τσιπ έχει μειωθεί από 37% το 1990 στο μόλις 12% σήμερα.
Η Intel θα κατασκευάσει δύο εργοστάσια παραγωγής τσιπ σε μια έκταση 4 τ.χλμ. στην κομητεία Licking του Οχάιο, ανατολικά του Columbus, με τη νέα εγκατάσταση να αναμένεται ότι θα δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας για την εταιρία και 7.000 θέσεις εργασίας για την κατασκευή του.
Επιπλέον, η νέα εγκατάσταση θα υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες επιπλέον θέσεις εργασίας για προμηθευτές και συνεργάτες και τις τοπικές και πολιτειακές θέσεις. Η κατασκευή των εργοστασίων αναμένεται να ξεκινήσει φέτος, ενώ η παραγωγή των τσιπ στα τέλη του 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό