15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Hyundai teasάρει το 8τάχυτο αυτόματο DCT κιβώτιο για το Veloster N

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τις αρχές του 2018 είχε γίνει γνωστό ότι η κορεάτικη εταιρία εξελίσσει και δοκιμάζει ένα DCT, διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων για τα i30 N, i30 Fastback N και Veloster N, καθώς σήμερα Hyundai προσφέρει τα συγκεκριμένα μοντέλα μόνο με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
Το νέο αυτόματο κιβώτιο είναι έτοιμο, καθώς πριν λίγες ώρες η εταιρία ανέβασε το παρακάτω teaser , που δείχνει ένα Veloster N να το διαθέτει, με την Hyundai να αναφέρει ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Ο συμπλέκτης του κιβωτίου θα είναι υγρού τύπου, με το αυτοκίνητο να διαθέτει paddles στο τιμόνι. Ακόμα, από το παραπάνω διακρίνεται στην οθόνη του πίνακα οργάνων η ένδειξη “N Grin Shift”, και φαίνεται ότι σχετίζεται με τα προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport, N, N Custom), χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι είναι. Ίσως, να σε ενημερώσει για την κατάλληλη στιγμή αλλαγής σχέσης.

Το κιβώτιο φαίνεται ότι θα είναι το ίδιο με αυτό που θα διαθέτει και το νέο Sonata N-Line, αλλά σε παλιότερη συνέντευξη του ο Albert Biermann είχε τονίσει:
Θα μπει, επίσης, και σε άλλα μοντέλα, όχι μόνο στα Ν. Αλλά όταν τοποθετείται σε ένα N μοντέλο, θα (νιώθεις) ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό κιβώτιο, σε σύγκριση με το ίδιο κιβώτιο σε ένα SUV.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό