23.2 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Hyundai στους αγώνες αντοχής μέσω… Genesis!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία νέα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εποχή για την Genesis και ένας νέος πυλώνας στο portfolio της Hyundai Motorsport. Η Genesis, η premium μάρκα του Hyundai Motor Group, θα λάβει μέρος στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων αντοχής στο μέλλον με την κορεατική εταιρία να ανακοινώνει σήμερα ότι προσθέτει το LMDh πρόγραμμα στις δραστηριότητες του αγωνιστικού τμήματος. Η ανακοίνωση είναι σύντομη, λιτή και δυστυχώς, όχι ιδιαίτερα λεπτομερής καθώς δεν αναφέρει τρεις πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες.
Καταρχάς, δεν αναφέρει ποιον από τους τέσσερις εγκεκριμένους προμηθευτές (Oreca, Dallara, Ligier και Multimatic) θα χρησιμοποιήσει η Genesis για το chassis του νέου αγωνιστικού, όπως δεν αναφέρει ούτε σε ποιο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος (IMSA SportsCar Championship, World Endurance Championship ή και στα δύο), ούτε πότε προγραμματίζεται το ντεμπούτο του αγωνιστικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ένα πολυετές πρόγραμμα και για να είμαστε ειλικρινείς αυτό είναι λογικό καθώς η επένδυση που απαιτείται, όσο και να έχει μειωθεί χάρη στους νέους κανονισμούς, είναι σημαντική οπότε δεν θα μπορούσε να αφορά μόνο 1 ή 2 χρόνια.

“Η Genesis εξερευνά ενεργά προγράμματα για να ενισχύσει το image υψηλών επιδόσεων της και έπειτα από την ενδελεχή αξιολόγηση των διάφορων επιλογών, το LMDh  αναδείχθηκε ως η πιο στρατηγική επιλογή για εμάς αυτή τη στιγμή.
Έχουμε αναλύσει διεξοδικά το LMDh και το βρήκαμε να είναι ένα φυσικό ταίριασμα για τις αγωνιστικές φιλοδοξίες μας και μία πολύτιμη πλατφόρμα για την περαιτέρω εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών κινητικότητας για τα αυτοκίνητα παραγωγής μας. Οι αγώνες αντοχής αποτελούν μία απαράμιλλη ευκαιρία να επιδείξουμε την τεχνολογία αιχμής της Genesis, την σχεδιαστική φιλοσοφία μας και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα μας σε μία πολύ σκληρή αρένα.”
Δήλωσε η κορεατική εταιρία. Από εδώ και πέρα, ξεκινούν οι φήμες και οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Genesis θα λάβει μέρος τόσο στην Hypercar κατηγορία του World Endurance Championship όσο και στην GTP κατηγορία του IMSA SportsCar Championship που σημαίνει ότι θα λάβει μέρος τόσο στις 24 ώρες της Daytona, όσο και στις 24 ώρες του Le Mans – δύο από τους πλέον εμβληματικούς αγώνες στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η Genesis θα συνεργαστεί με την Oreca και εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, στοχεύει στο ντεμπούτο το 2026. Την προηγούμενη χρονιά, σκοπεύει να δημιουργήσει μία ομάδα που θα λάβει μέρος στο European Le Mans Series ώστε να αποκτήσει εμπειρία, σε συνδυασμό με την πρόσληψη ήδη έμπειρων υψηλόβαθμων στελεχών για την καθοδήγηση των νεότερων στον χώρο. Όλα αυτά όμως περιμένουμε να επιβεβαιωθούν…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό