22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Hyundai θα λανσάρει το Ioniq 6 τo 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai θέλει να επιταχύνει την “επίθεση” των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων με την Ioniq, και μετά το Ioniq 5 θα ακολουθήσει το Ioniq 6. Όπως γνωρίζεις, το Ioniq 5 αποτελεί την έκδοση παραγωγή του concept 45, τo οποίo παρουσίασε η Hyundai στην έκθεση της Φρανκφούρτης του 2019, με την κορεάτικη εταιρία να παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2020 το Prophecy Concept.

Η έκδοση παραγωγής του τελευταίου θα αποτελέσει το δεύτερο μοντέλο της Ioniq. Έτσι, το Ioniq 6 θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους sedan, το οποίο θα τεθεί απέναντι στο Tesla Model 3 και η κυκλοφορία του έχει οριστεί για το 2022.

Το Ioniq 6 θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα Global Modular (e-GMP) της Hyundai, και αναμένεται να έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το Ioniq 5, χαρίζοντας του μια αυτονομία της τάξης των 650 με 700 χλμ.

Μετά το Ioniq 6 θα ακολουθήσει το Ioniq 7, ένα μεγάλο SUV στις αρχές του 2024, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hyundai Ευρώπης, Michael Cole, να έχει δηλώσει στο παρελθόν:
Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ειδικά με τη νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων από την Ioniq.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό