25.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Hyundai θέλει να χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση των εσωτερικών αυτοκινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ικανότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) να καταστρέφει του ιούς έχει έρθει στο προσκήνιο προκειμένου αυτή η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού.
Η UV ακτινοβολία μπορεί να απολυμαίνει επιφάνειες αφού μετά από ακτινοβόληση δύο έως τριών λεπτών, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί έχουν υποστεί αρκετή βλάβη για να αδρανοποιούνται ή να καταστρέφονται.
Η Hyundai θέλει να χρησιμοποιεί την υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση των εσωτερικών των αυτοκινήτων της. Όπως αναφέρει η κορεατική εταιρία, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία αποστείρωσης στα μοντέλα της, αφού αναπτύσσει ένα εσωτερικό φως καμπίνας που περιέχει επίσης μια UV λάμπα με δυνατότητα αποστείρωσης. Η λάμπα θα βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου και θα μπορεί να αποστειρώνει τα καθίσματα, τα πατάκια, το ταμπλό, το τιμόνι και τις άλλες επιφάνειες του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου.

Επιπλέον, εκτός από την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας για την απολύμανση των επιφανειών, η Hyundai διερευνά τη χρήση της UV τεχνολογίας και για την απομάκρυνση των αερομεταφερόμενων παθογόνων.
Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επικίνδυνη για το ανθρώπινο δέρμα, επομένως το χαρακτηριστικό αυτό θα χρησιμοποιείται μόνο όταν κανείς άνθρωπος δεν βρίσκεται μέσα στο όχημα.
Η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας για τη μείωση των παθογόνων χρονολογείται τουλάχιστον από την δεκαετία του 1930. Σήμερα χρησιμοποιείται για την απολύμανση σε νοσοκομεία αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.
Η Hyundai δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό