18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Hyundai ετοιμάζει και μικρά, φτηνά ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai φαίνεται αποφασισμένη να παίξει σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι πέρα από τα μεγάλα μοντέλα που έχει ήδη παρουσιάσει ή θα παρουσιάσει στο μέλλον ετοιμάζει και μικρά, προσιτά ηλεκτρικά.
Με προσιτά οι Κορεάτες εννοούν με μια τιμή γύρω στις 20.000 ευρώ και μάλιστα οι πληροφορίες δεν κάνουν μόνο λόγο για ένα ηλεκτρικό μίνι της κατηγορίας Α αλλά και για ένα μικρό SUV.

Η βάση τους δεν θα είναι, για λόγους κόστους, το ειδικά εξελιγμένο πλαίσιο E-GMP που χρησιμοποιείται στα μεγάλο EVs της μάρκας αλλά μια εξελιγμένη εκδοχή του Κ1. Του πλαισίου δηλαδή που χρησιμοποιείται ήδη στα i10 και Kia Picanto, καθώς και στο Casper.
To μικρό SUV που δεν έρχεται μεν στην Ευρώπη αλλά σημειώνει επιτυχία σε άλλες αγορές και λόγω της εμφάνισής του. Η οποία στη μελλοντική ηλεκτρική του έκδοση -μια που βασίζεται στο υπάρχον μοντέλο και θα προηγηθεί θα παρουσιαστεί εντός της χρονιάς- θα ακολουθεί τις γραμμές τόσο του Ioniq 5 όσο και του ολοκαίνουργιου Kona EV που μόλις παρουσιάστηκε.

Τα ηλεκτρικά μίνι της Hyundai θα έχουν έναν άξονα που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το σύστημα πρόωσης πλην της μπαταρίας -κινητήρα, κιβώτιο, ηλεκτρονικά ελέγχου- με μέγιστη απόδοση που θα φτάνει έως και τους 184 ίππους.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το πρώτο από τα δύο, το μίνι δηλαδή, μπορεί να παρουσιαστεί πριν το τέλος της χρονιάς και το SUV προς τα τέλη του 2024. Και ίσως τότε προκύψει ένας έντονος ανταγωνισμός με τα αντίστοιχα μοντέλα που προγραμματίζει και ο όμιλος Volkswagen.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό