22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Hyundai ανακαλεί 215.171 Sonata λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Hyundai ανακαλεί για δεύτερη φορά 215.171 Sonata παραγωγής 2013-2014. Η ανάκληση επηρεάζει τα Sonata που εξοπλίζονται με τους κινητήρες χωρητικότητας 2.000 κ.εκ και 2.400 κ.εκ και αιτία του προβλήματος είναι πως εξαιτίας της θερμότητας στον χώρο του κινητήρα, προκαλείται φθορά στις σωληνώσεις της γραμμής καυσίμου χαμηλής πίεσης που περνούν ανάμεσα στη κύρια αντλία καυσίμου και της αντλίας άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης.
Λόγω της φθοράς, ενδέχεται να προκληθεί διαρροή καυσίμου που αν έρθει σε επαφή με κάποιο ζεστό μέρος του κινητήρα, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά.

Την πρώτη φορά που η Hyundai ανακάλεσε τα συγκεκριμένα Sonata, το 2020, είχε αντικαταστήσει τις ελαττωματικές σωληνώσεις με νέες, ενώ σε όσα αυτοκίνητα δεν εντοπίστηκε ζημιά στις συγκεκριμένες σωληνώσεις, οι μηχανικοί της εταιρίας τις τύλιξαν με ταινία ανθεκτική στη θερμότητα.
Τελικά η λύση αυτή δεν ήταν η σωστή και η Hyundai αναγκάζεται να ανακαλέσει για δεύτερη φορά τα 215.171 Sonata, μιας και εμφανίστηκαν 134 περιπτώσεις διαρροής καυσίμου από τις σωληνώσεις που είχαν τυλιχθεί με την ταινία.
Η εταιρία θα προχωρήσει στην δωρεάν αντικατάσταση των σωληνώσεων με νέων σε όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από την ανάκληση. Οι νέες σωληνώσεις είναι κατασκευασμένες από υλικό που προσφέρει αυξημένη αντοχή στη καταπόνηση και στη θερμότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό