21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Honda teasάρει ξανά το Prologue, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda δημοσίευσε ένα teaser του Prologue, του επερχόμενου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της, το οποίο αποκαλύπτει ένα μεγάλο μέρος του εξωτερικού του σχεδιασμό. Το γυρίστηκε στο Honda Design Studio στην Καλιφόρνια και πρωταγωνιστές είναι οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρίας, οι οποίοι αναδεικνύουν τη σχεδιαστική εξέλιξη του αμιγώς μοντέλου.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, Honda και GM ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη συμμαχία τους στη Βόρεια Αμερική, με την ιαπωνική εταιρία να ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUVs. Το ένα εξ’αυτών θα πωλείται με τα σήματά της και το άλλο με τα σήματα της Acura, με το πρώτο να είναι το Prologue.

To όνομα του μοντέλου συμβολίζει το πρώτο σε μια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από τη Honda, χωρίς να διευκρινίζεται ότι αυτό θα είναι και στην έκδοση παραγωγής του. Τα εν λόγω ηλεκτρικά SUV θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ και θα βασίζονται στην Ultium πλατφόρμα της GM, ενώ θα αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.

Η Honda θα τροποποιήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με τον σχεδιασμό τους να είναι μοναδικός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέροντας τόσο το σύστημα OnStar, όσο και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GM σε Μεξικό και Τενεσί. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο που κατασκευάζει επί του παρόντος τα Chevrolet Blazer και Equinox στο Ramos Arizpe του Μεξικού, θα ξεκινήσει την κατασκευή του ηλεκτρικού SUV της Honda στα τέλη του 2023, ώστε να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.
Το πρώην εργοστάσιο της Saturn στο Spring Hill, της πολιτείας του Tennessee των ΗΠΑ θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό SUV της Acura από το 2024, ήτοι περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του Cadillac Lyriq, με τα δύο μοντέλα της Honda να έχουν παρόμοιο μέγεθος με αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό