27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Honda θα φέρει το νέο Prelude στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί στο Prelude Concept θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2025.

Την επόμενη εβδομάδα, στο Goodwood Festival of Speed, η Honda θα παρουσιάσει ένα κόκκινο κουπέ, δίπλα σε ένα πρώτης γενιάς Prelude του 1979-82.

Το νέο Prelude, το πρώτο μετά από 30 χρόνια, θα συνδυάζει οδηγική ευχαρίστηση και αποδοτικότητα μέσω ενός υβριδικού κινητήρα.

Αν και η Honda δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το βενζινοηλεκτρικό σύστημα, αναφορές από την Ιαπωνία υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι το ίδιο σύστημα e-HEV που χρησιμοποιούν τα υβριδικά Civic και Accord για την αγορά των ΗΠΑ.

Το νέο Prelude θα διαθέτει 2,0 λίτρων βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson σε συνεργασία με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.

Πολλοί φίλοι της μάρκας θα προτιμούσαν τον δίλιτρο VTEC των 321 ίππων του Civic Type R και το χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, αλλά αυτό δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα.

Η Honda έχει δηλώσει ότι το Prelude «δεν θα είναι το πιο σπορ και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο».

Ο αρχιμηχανικός της Honda, Tomoyuki Yamagami, δήλωσε ότι το νέο Prelude σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην ιστορία των υβριδικών της εταιρείας και αποτελεί προϊόν 25 ετών πρωτοποριακής έρευνας.

Πρόσθεσε ότι το Prelude υπογραμμίζει τη σημασία των υβριδικών συστημάτων ως μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης της Honda, με στόχο το 100% των νέων πωλήσεων να είναι ηλεκτρικά ή με κυψέλες καυσίμου μέχρι το 2040.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό