18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Honda θέλει να πουλά 70.000 αυτοκίνητα ετησίως του ηλεκτρικού SUV της στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda Αμερικής έκανε σήμερα γνωστό τον στόχο της για τις πωλήσεις της έκδοσης παραγωγής του ηλεκτρικού Prologue, με την ιαπωνική εταιρία να εκτιμά ότι θα είναι στις 70.000 μονάδες ετησίως, όταν το αμιγώς ηλεκτρικό SUV βγει στην αγορά το 2024. Όπως γνωρίζεις, τον περασμένο Σεπτέμβριο, Honda και GM ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη συμμαχία τους στη Βόρεια Αμερική, με την ιαπωνική εταιρία να ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUVs.

Το ένα εξ’αυτών θα πωλείται με τα σήματά της και το άλλο με τα σήματα της Acura, με την Honda να δίνει το πρώτο teaser του αμιγώς ηλεκτρικού της SUV, τον περασμένο Ιούνιο. Η ιαπωνική εταιρία επέλεξε το όνομα Prologue, καθώς αυτό θα είναι το πρώτο σε μια νέα σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων από τη Honda.
Η Honda σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων καθώς στοχεύει να πουλά συνολικά 500.000 ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2030, ώστε να επιτύχει πωλήσεις οχημάτων με μηδενικών εκπομπών στη Βόρεια Αμερική έως το 2040.

Το Prologue, όπως και το SUV της Acura, θα πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ και θα κατασκευάζεται στην Ultium πλατφόρμα της GM, ενώ θα αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.
Η Honda θα τροποποιήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με τον σχεδιασμό τους να είναι μοναδικός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέροντας τόσο το σύστημα OnStar, όσο και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό