24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Honda επιβεβαιώνει το νέο, ηλεκτρικό NSX!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήδη από την σύλληψη του στα μέσα της δεκαετίας του ’80 το Honda NSX αναπαριστούσε την αιχμή της τεχνολογίας. Την εφαρμογή του καλύτερου που είχε να προσφέρει η κάθε εποχή με στόχο την ταχύτητα και την προσφορά συγκινήσεων. Το λέει και το όνομα άλλωστε: New Sportscar eXperimental. Το πρώτο, θερμικό φυσικά, δημιουργήθηκε ώστε να τοποθετηθεί απέναντι από τις V8 Ferrari παρέχοντας στους ιδιοκτήτες εκτός από την ταχύτητα και τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, αξιοπιστία και χαμηλή τιμή. Το δεύτερο δεν γνώρισε την επιτυχία του προκατόχου του. Έκανε το μεγάλο βήμα στην τεχνολογία του εξηλεκτρισμού καθώς εξοπλιζόταν με έναν twin-turbo V6 και τρεις ηλεκτροκινητήρες αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πλησιάσει, πόσο μάλλον να αγγίξει τον θρύλο που ήταν η πρώτη γενιά.

Αυτό αντικατοπτριζόταν και στις πωλήσεις καθώς η δεύτερη γενιά του NSX δεν έπεισε το αγοραστικό κοινό παρά το γεγονός ότι η “Type S” έκδοση που κυκλοφόρησε το 2021 ξεπούλησε τα 300 αυτοκίνητα της παραγωγής του εντός 24 ωρών μόλις! Ευτυχώς η Honda παραμένει πιστή στο NSX και όλα αυτά που εκπροσωπεί και μέσω του αντιπροέδρου της, Shinji Aoyama, επιβεβαιώνει ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ένα sports car με το σήμα της ιαπωνικής μάρκας στο καπό:
“Θα λανσάρουμε ένα σπορ μοντέλο το 2027 ή το 2028. Μπορεί να μην το ονομάσουμε NSX αλλά θα είναι ένα όχημα τύπου NSX”
Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Honda πρόσθεσε ότι το υποθετικό αυτό μοντέλο θα χρησιμοποιεί την “0 Series” αρχιτεκτονική της μάρκας και όπως καταλαβαίνεις, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό ως κάτι αντιπροσωπευτικό των μελλοντικών πλάνων της εταιρίας που αυτή τη στιγμή εστιάζουν στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών. Η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει η Honda όχι μόνο όσον αφορά στην εξέλιξη του επερχόμενου sports car αλλά για τα αμιγώς ηλεκτρικά γενικώς έχει να κάνει με το μέγεθος και το βάρος – τόσο της ίδιας της αρχιτεκτονικής όσο και των μπαταριών. Εφόσον λυθεί αυτό, η Honda θα μπορεί να υλοποιήσει τα σχέδια της προσφέροντας ευρύχωρα, ελαφριά και με χαμηλό κέντρο βάρους αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ας μην προτρέχουμε όμως. Η “0 Series” δεν περιλαμβάνει μόνο το επερχόμενο sports car και αυτό σημαίνει ότι έχουμε να δούμε πολλά ενδιαφέροντα τα επόμενα χρόνια. Είναι καλό όμως να γνωρίζουμε ότι η “0 Series” περιλαμβάνει και ένα sports car.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό