24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Honda εξαγοράζει Nissan και Mitsubishi

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Carlos Ghosn, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nissan, προέβη σε έναν προκλητικό ισχυρισμό σχετικά με τη νέα συμμαχία Honda-Nissan-Mitsubishi, υπονοώντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια “συγκαλυμμένη εξαγορά” από τη Honda.

Σε συνέντευξή του στο Automotive News, ο Ghosn υποστηρίζει ότι η Honda, όντας η μεγαλύτερη από τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες, τοποθετείται για να πάρει τον έλεγχο της Nissan και της Mitsubishi.

Εξέφρασε σκεπτικισμό για τη λειτουργικότητα της συνεργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Honda θα κυριαρχήσει τελικά στη συμφωνία.

Η κριτική του Ghosn ακολουθεί τα προηγούμενα σχόλιά του για την τρέχουσα κατάσταση της Nissan, χαρακτηρίζοντάς την “βαρετή” και “μέτρια” και χαρακτηρίζοντας τη συμμαχία Renault-Nissan “μικρή και εύθραυστη”.

Τα σχόλιά του βασίζονται στην εμπειρία του ως διευθύνων σύμβουλος της Nissan από το 2001 έως το 2017 και στο ρόλο του στη συμμαχία Renault-Nissan, την οποία η Renault δημιούργησε αρχικά με ποσοστό 43,4% στη Nissan.

Η συμμαχία Honda-Nissan-Mitsubishi, που ανακοινώθηκε επίσημα την 1η Αυγούστου, παραμένει καλυμμένη από αβεβαιότητα.

Ωστόσο, η Honda και η Nissan συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη μπαταριών, ηλεκτρικών κινητήρων και οχημάτων με αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης και έμφαση στο λογισμικό.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση των αντίστοιχων σειρών τους με ένα μείγμα κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικών οχημάτων. Η Nissan διατηρεί επίσης μερίδιο 34% στη Mitsubishi.

Ο Ghosn, ο οποίος εγκατέλειψε την Ιαπωνία το 2019 για να ξεφύγει από τις κατηγορίες για οικονομικά παραπτώματα και τώρα ζει στον Λίβανο, παραμένει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με συνεχιζόμενα νομικά ζητήματα.

Παρά το καθεστώς φυγής του, συνεχίζει να επηρεάζει τις συζητήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία μέσω των απόψεών του σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό