25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε Αμερική και Καναδά

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμετωπίζοντας ήδη σημαντικά προβλήματα ως εταιρία και ως κλάδος (λόγω των νέων μορφών εναλλακτικής μετακίνησης και του car sharing) η Hertz ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο άρθρο 11, κάτι που σημαίνει ότι κηρύσσει και επίσημα πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
«Ο αντίκτυπος της Co-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Προς το παρόν πάντως η όλη διαδικασία αφορά μόνο τα τμήματα της Hertz στην Αμερική και τον Καναδά και δεν έχει να κάνει με τις δραστηριότητες της εταιρίας στην Ευρώπη ή σε άλλα μέρη του κόσμου.
Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δηλώνουν ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την ασφάλεια των εργαζόμενων και των πελατών τους στο μέγιστο βαθμό, όμως η μείωση της επιβατικής κίνησης τους υποχρεώνει να προχωρήσουν στην υπαγωγή στο άρθρο 11.
Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί προστατευμένη όμως από τις απαιτήσεις των πιστωτών της. Η εταιρία που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν έναν αιώνα με μερικά Ford Model T έφθασε μέσα στον Απρίλιο που μας πέρασε να απολύσει 20.000 εργαζόμενους, δηλαδή πάνω από το 26% του παγκόσμιου δυναμικού της. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η μόνη από τις μεγάλες εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που θα μπει σε αυτή την δύσκολη και επίπονη διαδικασία σημαντικής αναδιάρθρωσης των εργασιών της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό