18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Hellenic Cables αναλαμβάνει έργο υποβρύχιας διασύνδεσης στην Αδριατική Θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την υπογραφή σύμβασης με τον μεγαλύτερο εργολάβο της Κροατίας, Končar Group, για την προμήθεια 12 χλμ. 110kV υποβρυχίων καλωδίων, σχετικών εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών, στο πλαίσιο έργου από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Κροατίας, ανακοίνωσε σήμερα η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings.  

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Hellenic Cables είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη ή χαρούμενη που συμμετέχει σε αυτό το στρατηγικό έργο στην Κροατία (για την αντικατάσταση των υφιστάμενων καλωδιακών γραμμών στην Αδριατική Θάλασσα, λόγω χρόνιας χρήσης) το οποίο θα εξασφαλίσει τον εφοδιασμό ενέργειας στα νησιά της Αδριατικής, ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της περιοχής.  

Η παραγωγή καλωδίων θα ξεκινήσει το 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2022 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. 

Ο Αλέξιος Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables, σχολίασε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που μαζί με τον Όμιλο Končar συμμετέχουμε σε αυτό το σημαντικό έργο στην Κροατία που αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια».

 Ο Gordan Planinić, MOB της Končar – Engineering Co. της Plant Installation & Commissioning inc. σχολίασε: «Για πρώτη φορά, θα συνεργαστούμε με τους νέους εταίρους μας από την Ελλάδα σε αυτό το έργο υποδομής στην Κροατία, το οποίο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη σταθερότητα του κροατικού συστήματος μεταφοράς καθώς και στην αυξημένη δυνατότητα εγκατάστασης νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα νησιά της Κροατίας, Krk και Brač».  

Η Cenergy Holdings είναι μια βέλγικη εταιρεία συμμετοχών, εισηγμένη, τόσο στο Χρηματιστήριο των Βρυξελλών, όσο και στο Χρηματιστήριο των Αθηνών, επενδύοντας σε κορυφαίες βιομηχανικές εταιρείες, εστιάζοντας στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση μεταφοράς ενέργειας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μετάδοσης δεδομένων. Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από την Σωληνουργεία Κορίνθου και την Hellenic Cables, εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αντίστοιχων τομέων ανάπτυξης. Η Σωληνουργεία Κορίνθου είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σωλήνων χάλυβα για τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου και σημαντικός παραγωγός κοίλων τμημάτων χάλυβα για τον κατασκευαστικό τομέα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη, κατασκευάζοντας καλώδια ισχύος και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους προαναφερθέντες τομείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό